Chocolade cake met extra veel chocolade

Soms wil je gewoon een chocolade cake eten. Niet omdat een vanillecake niet lekker is, maar omdat je in de mood bent voor chocolade. Dat had ik nou ook toen ik met deze cake aan de slag ging. Zin in chocolade. Eigenlijk wilde ik dit nieuwe jaar lekker gezond beginnen, maar op het moment dat ik dat voornemen nam was het enige dat ik nog maar wilde eten … je raadt het al: chocolade. Daar ging mijn goede voornemen en hallo puistjes. Ik heb nog steeds de tijd om aan dit voornemen te werken, maar tot die tijd geniet ik even in een hoekje op de bank van deze cake. Doe je met mij mee? 

Als je jezelf ondertussen afvraagt waarom ik de cake niet uit het blik heb gehaald, dan kan ik je vertellen dat de dagen kort zijn en ik geen tijd meer had om op een afgekoelde cake te wachten. En, nu komt ‘ie, omdat ik vergeten was het blik fatsoenlijk in te vetten. Mijn cake liet dus niet los. Niet getreurd, hij is getest en hij is heerlijk. Daarnaast is zo’n donkere beauty in zo’n glimmende cakeblik ook wel erg fotogeniek. Ik heb er in ieder geval vrede mee. Nu op naar het recept 🙂

Chocolade cake met extra veel chocolade
Ingrediënten
 • 125 gram ongezouten roomboter
 • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
 • 75 gram fijne kristalsuiker
 • 2 eieren
 • 1 tl vanille
 • 200 gram bloem
 • 60 gram cacao
 • 1 tl bakpoeder
 • snuf zout
 • 250 ml halfvolle melk
 • 100 gram pure chocolade callets of in stukjes gehakt
 • 100 gram melkchocolade callets of in stukjes gehakt
Bereiding
 1. Verwarm de oven voor op 170 C° hetelucht en vet een cakeblik van 20 cm in. Plaats ook een vel bakpapier in het blik, zodat je cake er zeker weten goed uitkomt 😉
 2. Doe de boter met de suiker in de kom van je standmixer en mix tot een romig geheel.
 3. Voeg één voor één de eieren toe en wacht met toevoegen van het volgende ei tot het eerste ei is opgenomen.
 4. Voeg nu ook de vanille toe.
 5. Doe in een andere kom de bloem, cacao, bakpoeder en het zout. Roer door elkaar.
 6. Voeg nu het bloemmengsel voor de helft toe en mix kort door. Voeg de melk toe terwijl je mixt. Als de melk is opgenomen voeg je het laatste deel van het bloemmengsel toe.
 7. Schraap met een spatel de randen schoon tot je geen bloem meer ziet. Voeg ook de chocolade toe en spatel door het beslag.
 8. Bak de cake gaar in 60-70 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt.
 9. Laat de cake voor 10-15 minuten afkoelen in het blik. Controleer of de randen los zijn en til met behulp van je bakpapier de cake uit het blik.
 10. Laat de cake volledig afkoelen tot je deze aansnijdt.

Serveer deze chocolade cake met extra veel chocolade met een toef slagroom en wat vers fruit of eet de cake lekker uit het vuistje. Laat het smaken en laat het mij weten als je deze cake gemaakt hebt. Dat kan hier of via Instagram.

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

6 Reacties

  • De melk voeg je los toe, de chocoladestukjes gaan als stukjes door het beslag. Hopelijk is het zo duidelijk 😉

   Reageer
 • Ik heb de cake ook gemaakt
  Bij mij was de baktijd te kort, toen ik de cake uit de vorm haalde gutste het beslag alle kanten op
  Alles weer in de cakevorm proberen te doen en daarna heeft hij zeker nog een uur in de oven gestaan ?
  Zometeen doe ik opnieuw een poging de cake uit de vorm te krijgen.
  Hij ziet er nu in Ieder geval rustiek uit!

  Reageer
  • Of een oven die heter moest ? Probeer altijd met een prikker te testen om dit te voorkomen.

   Reageer
 • Hi Lian,
  Ik heb vandaag je recept gevolgd met als resultaat een heerlijke chocoladecake. Het is moeilijk om ervan af te blijven, echt verrukkelijk is ‘ie!

  Ik heb de suiker vervangen door 90 gram rietsuiker en 90 gram gewone fijne witte suiker. In plaats van gewone bloem koos ik voor (witte) speltbloem. Ik heb de stukjes chocolade eerst even door wat droge bloem gehaald, zodat ze niet wegzakken in het deeg. En eenmaal in de bakvorm veegde ik nog een streep Nutella over het beslag, voor de echte lekkerbekken onder ons.

  60 minuten op 170 graden in een gewone oven op een normale stand was prima. Met 65 minuten had het misschien ook goed uitgekomen, maar ik vind dat ‘ie net wat nattig (en uiteraard wel gaar) is wel lekker.

  Ik ga het recept zeker nog veel vaker gebruiken, wat mij betreft een succes! Dankjewel 🙂

  Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *