Chai cake met gekarameliseerde appeltjes

img_7080

Ik had deze cake natuurlijk al aangekondigd eerder deze week en het is een perfecte cake om deze maand, en anders wel deze winter, te bakken. Ik gebruikte de Chai Latte van het merk Drink Me om de cake smaak te geven. Eigenlijk is het dus een Chai Latte cake. Verder maakte ik deze Chai cake tijdens mijn eerste trimester van mijn zwangerschap. Een periode toen ik eigenlijk niet zo’n zin had om te bakken. Daardoor is deze cake een en al gemak, maar dan wel lekker kruidig en pure verwennerij. Zeker met de appeltjes erbij.

img_7067

Chai cake met gekarameliseerde appeltjes
Ingrediënten
 • 250 gr cakemeel
 • 200 gr ongezouten roomboter
 • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
 • 3 biologische eieren
 • 4el melk
 • 8 – 10 el Drink Me Chai Latte Spiced
Voor de gekarameliseerde appeltjes
 • klontje ongezouten roomboter
 • 2 appels, geschild en in blokjes/stukje gesneden
 • 50 gr fijne kristalsuiker
 • 1 tl kaneel
Bereiding
 1. Verwarm de oven voor op 160 °C en vet een cakeblik van 25 cm in met boter en bestuif met een laagje bloem.
 2. Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn en mix de boter in een grote kom zacht en romig.
 3. Voeg de lichtbruine basterdsuiker toe en meng het geheel tot een gladde massa.
 4. Voeg één voor één de eieren toe aan het botermengsel en mix op een hoge stand tot een glad beslag.
 5. Voeg het cakemeel toe en meng tot een dik cakebeslag. Voeg als laatste de melk en de chai latte poeder toe en mix nogmaals op een hoge stand tot je een glad beslag hebt.
 6. Doe het beslag in de cakeblik en strijk glad. Bak de cake in 60 – 70 minuten gaar, of tot een prikker er schoon uitkomt.
 7. Laat de Chai cake een aantal minuten in het blik afkoelen voordat je de cake eruit haalt en op een rooster verder laat afkoelen.
 8. Maak ondertussen de gekarameliseerde appeltjes volgens dit recept. Serveer warm met een toefje slagroom of als toetje met een bolletje ijs.
 9. Ben je met veel eters? Verdubbel dan het gekarameliseerde appeltjes recept.

Misschien maak je deze Chai cake wel dit weekend of bewaar je het recept voor het kerstdessert. Mocht je de cake gemaakt hebben, deel jouw resultaat dan via FacebookInstagram of Snapchat. Zo kan ik lekker nagenieten. Veel bakplezier gewenst.

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *