Puur Zoet: Volkoren eierkoeken (+ glutenvrije optie)

Ja hoor, daar ben ik weer met een tweede vlog. Dit keer vanuit mijn eigen keuken. Ik neem jullie mee op reis in de wondere wereld van Puur Zoet. Ik ga eierkoeken bakken als een pro – not – en trek de meest extreme gezichten terwijl ik intensief bezig ben. Gelukkig ben ik al jaren op de hoogte van deze tic of hoe je zoiets ook noemt. Het recept uit Mariette’s boek deel ik natuurlijk ook in geschreven vorm, zodat jullie allemaal deze verrukkelijke volkoren eierkoeken kunnen gaan bakken. Een tikkeltje gezonder, maar dat proef je er niet aan. Ze zijn super lekker en de video is mega leuk 😉

Mocht je bovenstaande video niet kunnen zien klik dan hier om hem af te spelen. Wil je meer video’s zien? Laat het mij dan weten door je te abonneren op mijn kanaal en geef deze video een duimpje omhoog!

Volkoren eierkoeken

6-8 stuks

Ingrediënten
 • 50 gram volkorenmeel
 • 50 gram amandelmeel
 • rasp van 1 citroen
 • 1 tl bakpoeder
 • 2 eieren (L)
 • 2 el fijne kristalsuiker of ahornsiroop
 • 4 el ongezoete appelmoes (Ik gebruikte deze)
 • snufje zout

Kies voor 100 gram amandelmeel als je graag glutenvrije eierkoeken wilt.

Bereiding
 1. Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. In een grote beslagkom meng je beide meelsoorten, de citroenrasp, het bakpoeder en een snufje zout door elkaar.
 3. In de kom van je standmixer mix je de eieren met het suiker (of de ahornsiroop) in vijf minuten luchtig.
 4. Voeg de appelmoes aan de droge ingrediënten en roer door elkaar. Voeg 1/3 van de luchtig geslagen eieren toe en roer nog eens door elkaar.
 5. Vouw de rest van de luchtige eieren met een spatel er voorzichtig door tot je een glad en luchtig beslag hebt.
 6. Lepel het beslag in de vorm van eierkoeken op het bakpapier en bak ze afhankelijk van hun grootte in 12-15 minuten gaar en goudbruin.
 7. Laat kort afkoelen op de bakplaat en laat vervolgens verder afkoelen op een rooster.
 8. Bewaar de eierkoeken maximaal een week in een goed afgesloten trommel of koekblik.

Wil je meer van dit soort gezondere, maar zeer smakelijke, zoete recepten die ook nog veelal glutenvrij, lactosevrij of vegan zijn? Check dan deze link en koop Puur Zoet vandaag nog.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Een reactie

 • Wat een heerlijke video en perfecte uitvoering Lian! Jij dadeltype dat je bent haha. Fijn om naar te kijken die die combi van meelsoorten lijkt me top. Minder suiker lukte bij mij niet omdat de koeken dan óf droog worden (minder appelmoes) of niet goed meer binden (minder zoetmiddel). Maar experimenteer vooral en let me knooow <3 Liefs!

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *