(Over)heerlijke brownies met chips

IMG_9018

Het klopt niet wat ik nu ga zeggen, maar het voelt alsof ik al jaren geen brownies meer heb gebakken. Om een of andere reden heb ik dat gevoel altijd met brownies. Alsof ik ze niet vaak genoeg kan eten of bakken, hetzelfde heb ik trouwens met fudgy chocolate chip cookies. Ik wilde dit keer mijn brownies een geinige twist geven en bedacht mij om daar chips voor te gebruiken. Gewoon naturel, zo’n durfal ben ik nou ook weer niet. Bij nader inzien had ik beter ribbelchips kunnen kiezen, maar het experiment is sowieso geslaagd. Brownies met chips zijn nu al de winnaar van 2015: gek, anders en mega-lekker!

Ik kwam op het idee, omdat ik dit ooit een aantal jaar geleden terug had gezien hoe iemand – een Amerikaan, hoe kan het ook anders – zoute krakelingen had verdeeld over haar brownies. Daarnaast dacht ik dat in de trend van zout en zoet dit idee ook wel erg past. Nogmaals wil jij dit ook gaan doen, dan adviseer ik ribbelchips vanwege de iets meer aanwezig zijnde zoute smaak (ik zal het ook zo in het recept schrijven).

IMG_9025

Brownies met chips (8-16 stuks)

Ingrediënten:

  • 225 gr ongezouten roomboter
  • 225 gr pure chocolade
  • 3 eieren
  • 350 gr fijne kristalsuiker
  • snufje zout
  • 150 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • handjevol (ribbel)chips naturel*

* Voor een luxere variant brownies kun je ook kiezen voor een beetje fleur de sel in plaats van chips.

IMG_8990

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en leg een vel bakpapier in een rechthoekige ovenschaal. Doe het bakpoeder bij de bloem en roer door, zet weg tot aan gebruik.
  2. Doe de boter met de chocolade in een pan met dikke bodem en laat op laag vuur smelten. Laat tegelijkertijd in een keukenmachine – wanneer je die hebt – de eieren, suiker en het snufje zout draaien tot een egale bleekgele massa.
  3. Haal de pan vlak voordat de laatste beetjes boter of chocolade zijn gesmolten van het vuur en roer door totdat alles gesmolten is. Op deze manier is het gesmolten chocolademengsel niet te heen op het moment dat je aan de eieren toevoegt.
  4. Voeg al mixend het chocolademengsel rustig toe. Voeg het bloem en bakpoeder als laatste toe en spatel rustig door het beslag, of laat de mixer op de laagste stand kort draaien.
  5. Giet het beslag in de ovenschaal en verkruimel het handjevol chips over de brownie.
  6. Bak de brownie gaar in ongeveer 40 minuten, de bovenkant moet een dun hard laagje zijn dat begint open te breken (de binnenkant mag nog zacht aanvoelen).
  7. Laat in de ovenschaal afkoelen tot kamertemperatuur – of lauwwarm, zo lang de brownie maar stevig aanvoelt in het midden. Til voorzichtig uit de vorm en snijd de brownie in 8 of 16 gelijke stukjes en laat de brownies met chips smaken.

IMG_8997

Zo zien de brownies met chips er dus uit voordat het de oven in gaat. Zoals jullie kunnen zien doe ik hard mijn best om ook wat foto’s van het proces met jullie te delen. Dit voornemen gaat mij tot nu toe goed af 😉

IMG_9014

Deze brownies met chips zijn op de dag zelf het lekkerste, omdat de chips dan nog het krokantst is. Ik vond het erg leuk en extreem lekker om deze brownies te maken. Ook erg leuk om met kinderen te maken. Zo als altijd zal ik even bij vermelden dat een brownie lekker is bij de koffie, maar ook goed kan dienen als toetje. Eet de brownie niet in één keer in je eentje op, maar geniet met mate(n). Hihi.

Hebben jullie al eens een zoute snack verwerkt in een zoet baksel en wat vinden jullie van deze combinatie?

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

8 Reacties

  • De combinatie van zoet en zout in één gerecht zie je wel vaker, maar brownies met chips heb ik nog niet eerder gezien! Ik kan me voorstellen dat dit het goed doet op een feestje.

    Reageer
  • Mmmm, nu moet ik dit natuurlijk een keertje uit gaan proberen. Laat ik nu morgen net een vrije dag hebben :). Leuk om met mijn dochtertje samen te maken en op te eten hahaha.

    Reageer
      • Helaas heb ik het bakken van de brownies uit moeten stellen. Dochtertje heeft aan beide zijde middenoorontsteking. Maar je houd onze reactie het nog te goed!

        Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *