Broodje pulled pork

IMG_5687

Voor de oplettende volger is bovenstaande foto niet nieuw. Een tijd terug schreef ik over het zelf maken van hamburgerbroodjes en schreef daarbij dat ze ook geschikt waren om pulled pork mee te serveren, zoals ik gedaan had. Vandaag wil ik een lekker recept voor dat broodje pulled pork graag met jullie delen, maar voor ik dat doe moet ik iets bekennen.

In 2009 ben ik ooit begonnen met bloggen om recepten van cupcakes en muffins voor mijzelf vast te leggen, dat andere het lazen was destijds nog leuk, spannend en nieuw. Nu is dat voor startende bloggers nog steeds wel zo, maar de nadruk lijkt nu veel meer te liggen op het krijgen van veel lezers, volgers en likes. Voor mij is bloggen inmiddels meer dan recepten voor mijzelf vastleggen en vind ik het heerlijk om dingen juist te maken voor mijn blog, maar stiekem gebruik ik Cakeje Van Eigen Deeg ook nog om recepten voor mijzelf vast te leggen. Dit broodje pulled pork is daar weer een mooi voorbeeld van. Het is zo makkelijk om lekkere recepten terug te vinden op mijn eigen blog, omdat ik precies weet wat ik heb en waar het staat. Mijn persoonlijke online kookboek. I love it! Andere voorbeelden van recepten die ik op de blog heb geplaatst met dezelfde redenen zijn de zigeunersaus, salade Niçoise, chilidogs, pizza San Francisco, Italiaanse gehaktballetjes en eigenlijk alle niet zoete recepten. Haha 🙂

Dat verklaart misschien sommige recepten op een blog die zich hoofdzakelijk richt op zoete recepten uit de oven, alhoewel ik ook steeds meer de hartige baksels en broden ben aan het ontdekken. Maar genoeg van dit, even iets over het broodje pulled pork.

IMG_5688

Het recept dat ik vandaag met jullie deel is van Nombelina’s Foodblog en hebben Nicky en ik op sommige punten om verschillende redenen aangepast. Ik kan jullie vertellen: deze pulled pork is A-M-A-Z-I-N-G. Bovenstaande foto’s zijn trouwens wel van een zelfgemaakt broodje pulled pork, maar de pulled pork hadden we toen gemaakt met behulp van een Amerikaanse zakje. De laatste keer hebben we dus naar het recept van Nombelina gekeken, maar hier heb ik geen foto’s van gemaakt.

Maargoed, hieronder het recept voor een volledig zelfgemaakt broodje pulled pork met cole slaw. Let op! Je hebt wel een slowcooker nodig. Gelukkig kun je goedwerkende slowcookers al vanaf een aantrekkelijk prijs kopen – wij kochten die van ons bij de Kijkshop.

Broodje pulled pork met cole slaw (4 personen)

Ingrediënten:

 • zelfgemaakte hamburgerbroodjes
 • 1 kg procureur van een stuk, ook bekend als varkensnek
 • Enkele eetlepels van een barbecue kruidenmengsel*
 • 1 blikje Cola, geen light
 • 4-5 el barbecuesaus
 • scheut appel ciderazijn
 • 2 uien, grof gesneden
 • 2 teentjes knoflook, geperst
 • scheutje olijfolie

Voor de cole slaw

 • 1 spitskool
 • 1 winterpeen
 • 3 el mayonaise, of meer naar smaak
 • 1 tl mosterd
 • 1 el appel ciderazijn

* die van ons bevatte de volgende kruiden: Zout, zwarte peper, paprika, koriander, knoflook, suiker, piment/allspice en cayennepeper.

Bereiding:

 1. Neem het vlees en wrijf het in met jouw barbecue kruidenmengsel.
 2. Doe een scheutje olijfolie in de slowcooker en verdeel de ui en het knoflook over de bodem. Leg het vlees hierop.
 3. Meng de cola met de barbecuesaus en de azijn en giet in de slowcooker.
 4. Doe de deksel op de slowcooler en zet op standje “low”. Laat het vlees nu in zo’n 8-9 uur gaar worden met de deksel erop. Niet stiekem kijken, hoe verleidelijk het ook is.
 5. De broodjes kun je nu gaan maken volgens dit recept, of haal je uit de vriezer als je ze eerder hebt gemaakt. Lees hieronder hoe je de broodjes doet invriezen zoals ik heb gedeeld op mijn Facebook pagina.
 6. De cole slaw is ook makkelijk van tevoren te maken. Snijd de spitskool in vieren, verwijder de harde kern en snijd in reepjes. Schil en was de winterpeen en rasp deze grof.
 7. In een kom meng je de mayonaise, mosterd en azijn samen. Voeg de kool en wortel toe en roer totdat alles onder de dressing zit. Dek af met folie en laat minimaal 1-2 uur staan in de koelkast voordat je het opdient – kan dus ook de avond van tevoren gemaakt worden.
 8. Als de pulled pork gaar is zet je de slowcooker uit en haal je de deksel er af. Til het vlees er voorzichtig met twee vorken uit en leg op een plank. Trek nu het vlees met twee vorken uit elkaar, dit moet heel gemakkelijk gaan. Doe het getrokken vlees – de pulled pork – in een grote kom en voeg beetje bij beetje wat van het vocht met de uien uit de slowcooker toe, totdat het de juiste sappigheid heeft naar jouw smaak. Voeg eventueel nog wat barbecuesaus toe om verder op smaak te brengen.
 9. Giet het overig vocht uit de slowcooker en doe het vlees terug er in en warm opnieuw op.
 10. Serveer je broodje pulled pork met de zelfgemaakte cole slaw en wat barbecuesaus.

Post by Cakeje Van Eigen Deeg.

 

Dit is gewoon hemels en ik heb geen minuut spijt gehad dat ik een slowcooker heb moeten aanschaffen om dit gerecht te kunnen maken. Bij twijfel zeg ik: gewoon doen!

Laat het smaken.

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

5 Reacties

 • Waauw dit ziet er echt heerlijk uit en ik ben hierdoor ook echt geneigd een slowcooker aan te schaffen! Thanks voor het delen van je recept 🙂

  Reageer
  • Moet je zeker doen! Je kunt er natuurlijk nog veel meer mee maken en het is zo handig. Aanzetten, werken en dan bij thuiskomst heerlijk eten 🙂

   Reageer
 • Van de week een slowcooker gekocht, helemaal blij. Gisteren de zachtste kip ooit gemaakt, morgens gasten aan tafel dus denk dat ik dit maar NS ga proberen. Een kilo vlees is wel veel, dus ik hoop dat het zo goed smaakt dat we de dag erna ook nog lusten 🙂 🙂

  Reageer
  • Dat kilo vlees komt wel op hoor! Van pulled pork kun je nooit teveel hebben 😉 Je kun het vlees ook goed invriezen, dus dat scheelt.

   Hopelijk heeft het gesmaakt!

   Reageer
 • Pingback: Pulled Pork Wrap – mydailyteacup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *