Broccoli-prei soep

Broccoli-preisoep

De soeptocht gaat verder en dit keer deel ik met jullie een broccoli-prei soep. Het is een echte winterse soep met ontzettend veel groen erin. Het lijkt daardoor bijna op een erwtensoep, maar dat is het niet.

Het recept komt weer van het Belgische programma Dagelijkse Kost van Jeroen Meus. Het is een stevige soep die je kunt opdienen als lichte maaltijd geserveerd met wat brood of lekker bij een ouderwetse tosti ham/kaas. In de winter vind ik het lekker om de geur van zelfgemaakte soep in huis te hebben. Soep in de winter vind ik hetzelfde als salade in de zomer, het hoort naar mijn idee bij het seizoen.

Broccoli-preisoep

(6 personen)

Ingrediënten
 • 2 stronken broccoli
 • 1 (grote) prei
 • uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 3 liter groentebouillon
 • 150 gr kruidenroomkaas
 • 1 laurierblad
 • 1 el gedroogde tijm
Bereiding
 1. Snipper de uien fijn.
 2. Was de prei en snijd in grove stukken. Doe hetzelfde met de broccoli, maar houdt enkele kleine roosjes apart.
 3. Verhit een ruime stoofpan of soepketel op matig vuur met een beetje olijfolie of een klontje boter. Bak de uien glazig.
 4. Doe de broccoli en de stukken prei in de pan en laat alles vijf minuten stoven, roer regelmatig om.
 5. Voeg het laurierblad en de tijm toe
 6. Schenk de groentebouillon bij de groenten.
 7. Laat de soep een half uurtje sudderen op laag vuur met de deksel schuin op de pan.
 8. Verwijder het laurierblad en haal de soep van het vuur.
 9. Mix met een staafmixer de soep glad. Voor een fijner resultaat kan je de soep hierna ook nog een keer zeven.
 10. Schep de kruidenkaas in de soep en mix de soep nogmaals glad met de staafmixer.
 11. Strooi (kort voor het serveren) de overgebleven roosjes broccoli in de soep. Laat ze enkele minuten garen.

Als garnering kan er ook nog wat gerookte ham of gerookte zalm met een klein beetje kruidenroomkaas toegevoegd worden wanneer de soep wordt opgediend. Laat het smaken!

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *