Boekpresentatie Patisserie

Untitled-1

De foto’s zijn misschien niet de beste kwaliteit, maar ik heb zo genoten dat ik dit gewoon even met jullie moet delen. Vorige week was ik bij de boekpresentatie van Hidde de Brabander en wat was dit een geweldige smaakbeleving. Ik was uitgenodigd voor een vijfgangen dessert diner. Een diner bestaande uit desserts, daar zeg ik natuurlijk geen ‘Nee’ tegen. Ik laat je vandaag zien wat er allemaal voorbij kwam en daarnaast vertel ik iets over Hidde’s boek getiteld Patisserie

Wellicht ken je Hidde van het Net5 programma Bake My Day, maar recentelijk was Hidde ook een van de gastbakkers in het programma Hollandse Bakkers van 24Kitchen. Toch ligt Hidde’s specialiteit in de patisseriewereld, waar hij onder andere als chef-patissier de leiding gaf in de ‘zoete kant’ van de keuken bij onder andere Parkheuvel en de Librije, beiden in het bezit van drie Michelin sterren. In 2010 begon Hidde zijn eigen patisserie-label genaamd Dreams of Magnolia bekend van de nougat.

Dat Hidde echter meer kan bewijst hij met zijn boek Patisserie. In dit boek gaat Hidde in op de bereidingen van allerlei onderdelen binnen de patisserie. Het is dan ook geen standaard bakboek, maar zeker interessant als je meer wilt weten en op zoek bent naar diepgang. Het is haast een studieboek, maar Hidde noemt het liever een “werkboek”. Ga er mee aan de slag, experimenteer en wie weet maak je met behulp van Hidde op een dag mooie Michelin ster-waardige gerechtjes. Over die gerechtjes gesproken … laten we er maar eens naar gaan kijken.

Zoals het bij een diner betaamt lag er voor iedereen een menukaartje klaar. Eenmaal omgedraaid leerde ik al snel dat iedere gang werd voorzien van een eigen drankje. Balen dat ik met de auto was en dus niet alles kon (op)drinken.

De eerste gang was een taartje van groene appel, met sorbetijs van venkel. Dit werd natuurlijk gecombineerd met munt en een toef zachte meringue. Bij de eerste gang kregen we een iced tea van Dilmah.

De tweede gang was lekker zoet en op dit bord werden bosaardbei en verveine gecombineerd met het IJslandse zuivelproduct Skyr. Deze gang werd begeleid door een overheerlijke cocktail gemaakt door Tess Posthumus. Hmm, dat was lekker!

IMG_1946

De derde gang was een dessert van kersenijs (als ik het mij nog goed herinner) met een mousse van kokos. Daarbij kregen we een rijstvel met limoenblad om te dippen in ons toetje. Erg geslaagd en velen vonden dit een van de lekkerste desserts. Bij dit dessert kregen we een soort van iced tea van koffie. De eerste koffie die ik helemaal heb opgedronken.

IMG_1949

Persoonlijk vond ik dit chocoladedessert met een mousse van rode paprika erg lekker. Het goud deed het ‘m misschien nog het meest 😉 Nee, ik vond de smaken gewoon heel robuust en krachtig. Bij deze gang een glas witte wijn.

IMG_1950

De laatste gang was wellicht het vreemdste dessert van alle vijf, maar zeker niet minder lekker. Wellicht dat dit al kwam door de omschreven smaakcombinatie van amandel, kumabo (chocolade) en … houtskool. Zoals je op de foto al kunt zien werd deze laatste gang begeleid door een Jopen bier. Helaas, moest ik die alcoholische drankjes laten staan.

Al met al was het een gezellige en vooral inspirerende avond. Stiekem houd ik wel van een kookboek waar je iets van kunt leren. Ben je ook benieuwd?

Titel: Patisserie
Auteur: Hidde de Brabander
Uitvoering: 272 pagina’s (hardcover)
Bestellen: bol.com

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Een reactie

  • Jeetje wat gaaf! Gek he, hoe zulke ongewone ingrediënten toch iets heel moois toe kunnen voegen aan een gerecht. En laat het dessert voor mij nou het belangrijkste onderdeel zijn…. Haha. Beetje jaloers.

    Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *