Blauwe bessen marmercake

IMG_7008

Deze blauwe bessen marmercake is gelukkig goed gelukt. Ik wilde een marmer tulbandcake bakken, maar aangezien de zomer nog zo lekker aanhield wilde ik dat niet met chocolade doen. Ik had nog een zak bevroren blauwe bessen in de diepvries liggen en zo ontstond mijn plan om een blauwe bessen marmer cake te maken. Hoe leuk is het om deze tulbandcake aan te snijden en te zien dat het geen gewone cake is? 

IMG_7011

Dat ziet er dan dus zo uit. De blauwe bessencake is wel iets compacter dan de vanillecake, waardoor je twee structuren krijgt, maar dat vond ik zelf geen probleem. De collega bij Nicky op het werk vond dat ook niet, want ik kreeg te horen dat de cake goed was bevallen. Met een zuurtje in de icing zorgde ik voor wat extra frisheid, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen wat citroenrasp voor de gele cake te vermengen.

IMG_7009

Blauwe bessen marmercake
INGREDIËNTEN
 • 200 gr ongezouten roomboter
 • 250 gr fijne kristalsuiker suiker
 • 300 gr bloem
 • snufje zout
 • 2 tl bakpoeder
 • 4 biologische eieren
 • 1 el vanille extract
 • 125 ml melk
Voor het blauwe bessen cakebeslag
 • 250 gr ontdooide blauwe bessen
 • 100 gr bloem
 • 1/4 tl bakpoeder
BEREIDING
 1. Vet een cakeblik of tulband bakvorm goed in. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht).
 2. Doe de boter en de kristalsuiker in de kom van een staande mixer en mix enkele minuten tot een bleek en romig geheel.
 3. Ondertussen doe je de bloem, zout en bakpoeder in een aparte kom en roer je de ingrediënten even door.
 4. Voeg om en om de eieren toe aan het botermengsel, wacht tot ieder ei opgenomen is in het beslag voor je een nieuwe toevoegt. Voeg als laatste de vanille toe.
 5. Voeg nu een deel van het bloemmengsel toe en wissel dit af met de melk. Ga door tot beide op zijn, maar eindig met het bloemmengsel.
 6. Doe de helft van het beslag in een aparte kom en zet tijdelijk aan de kant. We gaan met de andere helft het blauwe bessen cakebeslag maken.
 7. Doe de ontdooide bessen in een kom en pureer met een staafmixer. Voeg hierna de bakpoeder toe aan het bloem en roer door.
 8. Voeg nu beiden toe aan het beslag dat nog in de kom van de staande mixer zit en roer op een lage snelheid tot een beslag.
 9. Verdeel de twee soorten beslag over de bakvorm in delen, zodat je een gemarmerd effect krijgt, en bak de cake gaar in 50-60 minuten. Test met een prikker of de cake gaar is. De prikker moet er schoon uitkomen.
 10. Laat de cake in het blik 10-15 minuten afkoelen, wanneer de randen loslaten kiep je de cake voorzichtig uit de vorm en laat je deze verder afkoelen.
 11. Voor het glazuur deed ik een klein beetje limoensap bij wat poedersuiker totdat ik de juiste dikte icing had. Ik werkte de cake verder af met verse blauwe bessen.

Een vrij simpele cake om te maken, maar het ziet er wel heel speciaal uit. Ben je de zomer nog niet beu, dan is deze blauwe bessen marmercake perfect om te maken. Laat het smaken en deel jouw creatie met mij via FacebookInstagram of Snapchat. Ik kijk ernaar uit!

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

3 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *