Blauwe bessen kruimelmuffins

IMG_5227

Het voelt alsof ik weken ben geweest en ik heb een beetje moeite om van mijn jetlag af te komen. Gelukkig heb ik een momentje gevonden om weer te bloggen en vandaag dit recept voor blauwe bessen kruimelmuffins met jullie te delen. Toch anders om achter de computer te zitten in plaats van werken op mijn Ipad vanaf een hotelkamer 😉 Terwijl ik op vakantie was deelde ik mijn basisrecept voor muffins en gaf ik in dat artikel al aan dat muffins naar mijn beleving een smaakje of vulling moeten hebben, zoals fruit of chocolade. Dat is dan ook de reden dat ik niet veel later mijn favoriete smaak met jullie deel, namelijk blauwe bessen muffins die het lekkerste smaken met een kruimellaagje.

Als ik muffins maak wil ik eigenlijk altijd blauwe bessen er in verwerken. Blauwe bessen kruimelmuffins zijn eigenlijk wel echt mijn favoriet. Ik vind sowieso blauwe bessen in baksels heel erg lekker. Ze hebben zo’n subtiele frisse smaak zonder zuur of heel erg zoet te zijn, waar ik erg van houd. Probeer dit recept eens uit als je ook zo van blauwe bessen houdt.

IMG_5229

Blauwe bessen kruimelmuffins

(10-12 stuks)

INGREDIËNTEN
 • 225 gr bloem
 • 175 gr suiker
 • snufje zout
 • 1 1/2 tl bakpoeder
 • 100 ml melk
 • 2 eieren
 • vanille extract
 • 100 gr zachte ongezouten roomboter
 • 250 gr blauwe bessen (vers of ontdooid)
VOOR DE KRUIMELLAAG
 • 25 gr amandelmeel
 • 50 gr bloem
 • 50 gr koude boter
 • 50 gr fijne suiker
BEREIDING
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en plaats 12 cupcakepapiertjes in een muffinblik.
 2. Doe de droge ingrediënten – bloem, suiker, zout en bakpoeder – in een kom en roer met een garde doorelkaar.
 3. Voeg de melk toe en 2 eieren toe en mix met de garde onder het bloemmengsel.
 4. Voeg de vanille en de zachter boter toe en mix nogmaals met de garde tot een glad beslag.
 5. Voeg als laatste de blauwe bessen toe en spatel deze voorzichtig door het beslag. Maak je gebruik van ontdooide blauwe bessen? Dep deze dan eerst goed droog met keukenpapier.
 6. Maak de kruimellaag door alle ingrediënten samen te kneden tot een kruimelmengsel.
 7. Vul ieder cupcakepapiertje voor 2/3 en bestrooi met het kruimelmengsel.
 8. Bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
 9. Laat 5 minuten afkoelen in het muffinblik en laat ze vervolgens verder afkoelen op een rooster.
 10. De muffins houden afgesloten een klein weekje goed.

Tip: vervang het amandelmeel in de kruimel voor havermout en maak de kruimellaag nog meer knapperig. Ik heb ook nog een andere lekkere variant muffins op de blog met blauwe bessen en framboos, ook zeker een aanrader als dit jou lekker lijkt. Klik hier voor dat recept.

Ik weet dat het weer wat slechter wordt in Nederland, maar laat dat jou er niet van weerhouden om deze zomerse muffins te maken. Ze zijn makkelijk om te maken en snel klaar. Alvast een ideetje voor dat regenachtige Pinksterweekend.  Heb je deze muffins gemaakt? Deel dan een foto van het resultaat via Facebook of Instagram zodat ik kan meegenieten.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *