Blauwe bessen cheesecake met Bastogne bodem

IMG_7049

Voordat de blog weer vol staat met kruidige cake- en koekrecepten wil ik nog een recept met jullie delen die je niet zo snel in de herfst voorbij ziet komen. Maar als het om een cheesecake gaat maakt het natuurlijk niet uit wanneer je ‘m maakt en opeet, want een stukje cheesecake is altijd lekker. Dat geldt ook een voor een blauwe bessen cheesecake, die ik een topping van meringue heb gegeven. Nadeel is dan wel dat je de cheesecake in een keer op moet eten, want anders drijft de meringue er in de koelkast vanaf. Ach ja, de cheesecake is ook lekker met een andere topping of helemaal geen topping. Kortom, het draait om de cheesecake, dus daar krijgen jullie het recept voor. 

Soms kun je er trouwens voor kiezen om een topping op een cheesecake te doen, omdat de cheesecake in de oven is gaan scheuren. Ik heb ondertussen geleerd dat langzaam bakken op een lage temperatuur dat scheuren bij de meeste cheesecake recepten voorkomt. Ook deze was helemaal perfect. Ik vind het haast jammer dat ik er een topping overheen heb gedaan. Genoeg over die topping, laten we naar het recept gaan.

IMG_7026

 Blauwe bessen cheesecake
INGREDIËNTEN
 • 200 gr Bastogne koeken
 • 85 gr ongezouten roomboter
 • 600 gr roomkaas
 • 150 gr fijne kristalsuiker
 • 4 eieren, losgeklopt
 • 125 gr sour cream
 • 1 tl vanille extract
 • snufje zout
 • 2-3 handjes blauwe bessen (ontdooid)
 • 1-2 el bloem
BEREIDING
 1. Verwarm de oven op 120 °C hetelucht en leg een velletje bakpapier op de bodem van een springvorm (22-24 cm) en vet de randen in met (gesmolten) boter.
 2. Doe 200 gram Bastogne koeken in een keukenmachine en maal tot een fijne kruimel. Doe de 85 gram ongezouten roomboter in een steelpan en laat op middelmatig vuur smelten. Haal de pan van het vuur en voeg de koekkruimel toe, roer goed door totdat alle kruimels vermengd zijn met de gesmolten boter. Kiep de kruimelmix in de springvorm en verdeel met de achterkant van een lepel over de bodem. Zet de bodem weg in de koelkast.
 3. Doe de roomkaas en suiker in de mengkom van je staande mixer en mix tot een romige massa; ongeveer 3 minuten.
 4. Voeg beetje bij beetje, terwijl je mixt, de losgeklopte eieren toe.
 5. Doe de sour cream in een kommetje en voeg het vanille extract toe. Roer goed door om de klontjes eruit te halen en voeg samen met het zout toe aan het roomkaasmengsel en mix nogmaals.
 6. Ga ook een keer met een spatel de zijkanten van de kom af zodat alles goed vermengd wordt en je geen klontjes meer hebt.
 7. Doe de blauwe bessen in een kom en voeg 1 el bloem toe totdat alle bessen met een dun laagje bloem zijn bedekt. Voeg extra bloem toe als 1 el niet voldoende is.
 8. Spatel de blauwe bessen voorzichtig door het cheesecakebeslag, verdeel je het beslag gelijkmatig over de springvorm.
 9. Plaats je de cheesecake in de voorverwarmde oven. De cheesecake moet 60 minuten bakken. Daarna zet je de oven uit, maar laat je de cheesecake in de oven afkoelen.
 10. Voor het beste resultaat laat je de cheesecake, nadat deze op kamertemperatuur is gekomen, een nachtje in de koelkast staan.

Laat het smaken en vergeet niet jouw variant van deze blauwe bessen cheesecake met mij te delen via FacebookInstagram of Snapchat.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

8 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *