Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Bladerdeegkoekjes Caprese salade

IMG_4109

Naast het maken van toetjes heb ik een voorliefde voor voorgerechten. Voorgerechtjes zijn vaak gerechten die makkelijk te bereiden zijn, maar waar je extra je best op kunt doen om het mooi te laten uitzien. Toen ik bij de kerstshow van Rudolph van Veen was en Bianca de kerstster caprese salade zag maken, wist ik dat ik dat ook wilde doen. Het is echt zo eenvoudig om deze salade te maken en het ziet er ook nog eens heel erg kerstachtig uit. En hoe leuk is het om kerstfiguurtjes in je salade te hebben zitten? Zo’n kerstster, gingerbread mannetje en want maken het toch direct gezellig? Deze bladerdeegkoekjes caprese salade zal iedereen goed doen smaken, is erg kindvriendelijk en gewoon perfect om je kerstdiner mee te beginnen.

IMG_4112

Als je jezelf trouwens afvraagt of dat poedersuiker is op de bladerdeegkoekjes, dan is het antwoord ja. Sneeuw hoort bij kerstmis en het zoete past perfect bij deze salade met balsamicodressing. Ik heb het zelf geproefd en was verrast door de combinatie. Zorg wel dat je niet direct vanuit de bus schud, maar een zeefje gebruikt die je lichtjes en maar heel kort boven de koekjes laat sneeuwen.

IMG_4104

Bladerdeegkoekjes caprese salade

(4 personen)

Ingrediënten
  • Vers bladerdeeg
  • 1 ei, geklutst
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 150 gr mozzarella balletjes
  • 1 zak rucola
  • balsamico sladressing
  • poedersuiker
Bereiding
  1. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en rol het uit. Verwarm de oven voor op 200 °C en steek met kerstvormpjes koekjes uit het bladerdeeg.
  2. Plaats de bladerdeegkoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk in met het geklutste ei.
  3. Bak de koekjes bol en goudbruin in 10-15 min.
  4. Maak ondertussen de salade door de tomaatjes te halveren en samen met de mozzarellaballetjes te vermengen met de rucola.
  5. Breng de salade op smaak met de balsamicodressing en verdeel over vier bordjes.
  6. Leg 2 tot 3 bladerdeegkoekjes op ieder bordje salade en bestrooi de koekjes met een klein beetje poedersuiker.
  7. Doe de overige bladerdeegkoekjes in een mandje en serveer bij het voorgerecht.

Probeer dit voorgerecht eens uit en laat het smaken.

Liefs Lian

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Moeder van Zoë (3), getrouwd, online onderneemster, ActiveCampaign-VA, levensgenieter, Amerikareisjunkie én Amerika-reisexpert wanneer er geen pandemie heerst. Ik houd ontzettend van zoute drop. Wie ben jij en waar kan ik je mee helpen?!