Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Bladerdeeg kroketbroodjes

IMG_5173

Na mijn succesvolle frikandelbroodjes werd het tijd voor een variant met kroket, bij deze omgedoopt tot bladerdeeg kroketbroodje. Ontzettend makkelijk om te maken en een lekkere manier om deze vertrouwde snack te serveren en op te eten. Ik baal een beetje van de foto’s. We hebben hier wat problemen gehad met het updaten van Windows en om een of andere reden werkte Photoshop niet meer. Om op mijn blog de boel door te laten lopen besloot ik even uit te wijken naar een simpeler fotobewerkingsprogramma en ik ben daar toch minder blij mee dan ik hoopte. Ugh, nouja. Van het weekend maar even de nieuwste Photoshop aanschaffen, want ik vind het wel echt een fijn programma om mee te werken. Over het weekend gesproken … deze bladerdeeg kroketbroodjes passen daar natuurlijk perfect bij.

Omdat ik niet veel mooie foto’s heb, gaan we gelijk door naar het recept.

Bladerdeeg kroketbroodjes
Ingrediënten
 • 4 diepvries ovenkroketten
 • 8 plakjes bladerdeeg
 • Grove of pittige mosterd
 • 1 ei, geklutst

kroketbroodjes

Bereiding
 • Verwarm de oven voor volgens de verpakking van het bladerdeeg.
 • Neem 4 plakjes bladerdeeg en bestrijk enkele theelepels mosterd diagonaal over het midden van het bladerdeeg. Plaats hierop een kroket.
 • Smeer de randen die niet belegd zijn volledig in met het geklutste ei.
 • Neem 4 nieuwe plakjes bladerdeeg en snijd in de diagonale lengte horizontale inkepingen. Omdat je diagonaal werkt zijn de onderste en bovenste inkepingen smaller dan de middelste.
 • Plaats de plakjes bladerdeeg met de inkepingen op de plakjes met de kroket. Duw goed aan, zodat de kroket mooi ingepakt is.
 • Snij nu de overtollige zijkanten weg en vouw de randjes naar binnen toe. Duw met een vork het bladerdeeg goed aan, zodat alles mooi blijft zitten.
 • Smeer de bladerdeeg kroketbroodjes in met het resterende geklutste ei en bak ze in 25 minuten goudbruin.

Welke snack vind jij het lekkerste: de kroket of de frikandel? Ik ga mijn Photoshop probleem oplossen en mocht jij in de tussentijd deze bladerdeeg kroketbroodjes maken (of iets anders van mijn blog), vergeet dan niet een foto te delen via Facebook of Instagram. Ik word altijd blij als ik jullie baksels zie!

Liefs Lian

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Moeder van Zoë (3), getrouwd, online onderneemster, ActiveCampaign-VA, levensgenieter, Amerikareisjunkie én Amerika-reisexpert wanneer er geen pandemie heerst. Ik houd ontzettend van zoute drop. Wie ben jij en waar kan ik je mee helpen?!