Bladerdeeg garnalencocktail hapjes

bladerdeeg garnalencocktail hapjes

Dat waren weer twee smaakvolle kerstdagen. Hopelijk heeft het voor jou ook allemaal gesmaakt. Misschien heb je nog wel iets lekkers van deze blog gemaakt. Ikzelf heb nog een heerlijk decadente chocoladetaart gemaakt die ik binnenkort nog met jullie zal delen. Daarnaast hebben Nicky en ik ons best gedaan een verrassende gazpacho (na) te maken die wij ooit gegeten hebben in Sevilla. Gelukkig was die erg goed gelukt. Maar vandaag houden we ons alweer bezig met oudjaarsdag en deel ik een luxe bladerdeeg garnalencocktail hapje dat lekker gegeten kan worden terwijl je wacht op 2016. 

Je kunt de mini pasteitjes zelf maken, maar je kunt ze ook kant-en-klaar kopen zoals ik heb gedaan. Wil je wel zelf aan de slag? Volg dan dit recept, maar gebruik een kleinere uitsteekrondje. Bijvoorbeeld een champagneglas. Ik gebruikte aardbeien ter decoratie (want die had ik dus liggen), maar een druif lijkt mij ook erg lekker en is ook vriendelijker voor de portemonnee.

bladerdeeg garnalencocktail hapjes

Bladerdeeg garnalencocktail hapjes

(12 stuks)

Ingrediënten
 • 12 mini pasteitjes
 • 100 gr kleine garnalen
 • 1 blikje krab, uitgelekt
 • whiskey cocktailsaus (naar recept)
 • gedroogde of verse dille
 • gedroogde of verse peterselie
 • zout en peper
 • 6 witte pitloze druiven
Bereiding
 1. Begin met het maken van de whiskey cocktailsaus volgens dit recept.
 2. Doe de garnalen in een kom en houd enkele garnalen apart, deze heb je later nodig om te decoreren.
 3. Doe ook de krab in de kom bij de garnalen en voeg 3 eetlepels cocktailsaus toe. Voeg nu ook naar smaak de dille, peterselie en eventueel wat zout en peper toe. Roer alles samen.
 4. Snijd de druiven in de lengte doormidden. Je kunt ook ander fruit kiezen, maar zorg dat het enigzins klein is gesneden.
 5. Vul de mini pasteitjes met de garnalensalade. Doe er een klein beetje whiskey cocktailsaus overheen en decoreer met een halve druif en een garnaal.
 6. Strooi er voor het contrast nog een beetje peterselie overheen.

Deze hapjes zijn in een handomdraai bereidt en smaken ontzettend goed bij een glaasje bubbels. Combineer ze met andere hapklare snacks zoals deze mini caprese pizzatjes of de welbekende gevulde eieren. Maak er in ieder geval een smakelijk uiteinde van en houd Cakeje Van Eigen Deeg in de gaten voor nog meer lekkers!

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *