Beste recepten van 2016

bestevan2016

Nu ik zo terugkijk naar mijn artikelen van dit jaar, dan kan ik alleen maar de conclusie trekken dat 2016 een beetje een baaljaar is geweest wat betreft bloggen. Vooral in de tweede helft van het jaar, en daarmee het begin van mijn zwangerschap, lag de blog een beetje op zijn gat. Ik deelde nauwelijks recepten en het was daardoor een beetje stil hier. Gelukkig bleven jullie mijn blog bezoeken en dat waardeer ik enorm. Daarnaast was het toch ook wel een jaar waarbij ik kan terugkijken op een aantal zeer geslaagde baksels, die niet alleen bij mijzelf maar ook bij anderen enorm in de smaak vielen. Baksels die ik met heel veel liefde nog een keertje onder de aandacht wil brengen, want geloof mij onderstaande recepten zijn zeker de toppers van dit jaar geweest. Kijk je even mee? 

IMG_6363
Zuur, zoet, smeuïg en zomers. Deze cheesecake was echt goddelijk lekker!

Is het al zomer? Nee? Nou dan haal je de zomer toch in huis door deze cheesecake te bakken. Persoonlijk vind ik dit de lekkerste cheesecake die ik ooit heb gemaakt. Dat zegt veel, want ik vind al mijn cheesecakes heel erg lekker. Het recept voor deze citroen cheesecake met aardbeien vind je hier.

IMG_4978
Oreo cheesecake! Need I say more?

Dit jaar heb ik toch een aantal dingen van mijn to-bake lijst gebakken, waaronder deze Oreo cheesecake. Dit is denk ik wel een van de populairste recepten van dit jaar geweest. Volgens mij heeft deze cheesecake bij veel huishoudens in Nederland op tafel gestaan. Ik neem het je niet kwalijk. Het recept voor deze cheesecake vind je hier.

DSC_0794
Deze maakte ik samen met Laura, een to-bake die wij alletwee dit jaar konden afvinken.

Donut koekjes stonden denk ik al jaren op mijn lijstje. Ooit gezien op Pinterest, maar aangezien ik geen echte koekjes decoreerder ben kwam het er maar niet van. Gelukkig hoef je Laura – van Laura’s Bakery – en mij niet te vragen wat wij graag samen doen. Was er iets dat we beiden graag een keer wilde maken? Ja, hoor. Deze donutkoekjes stonden ook bij Laura op het lijstje. Heb jij ze al gemaakt? Het recept vind je hier.

De chocolate chip cookies koekjes maakten we ook samen. Dat recept vind je hier.

IMG_6327
Tussen al het zoets door maakte ik dit jaar ook deze suikervrije havermout wafels. Fitgirl food!

2016 was volgens mij echt het jaar van de #fitgirls. In mijn poging wat gezonder te eten maakte ik deze suikervrije wafels van havermout. Ze vielen enorm in de smaak, duh. Wil je 2017 gezonder beginnen? Kijk dan zeker eens of deze wafels iets voor jou zijn. Je vindt het recept hier.

IMG_6596
In de zomer zet je de oven het liefst niet aan, daarom maakte ik deze gemakstaart met kant-en-klare taartbodem.

Geen tijd om te bakken, maar wil je toch een zelfgemaakte taart voor je bezoek neerzetten? Ik vond de oplossing met deze supersnelle fruittaart. Ik maakte de taart live op Snapchat, zo snel en makkelijk is het om deze taart te maken. Kant-en-klaar ontmoet vers. Mij hoor je in ieder geval niet klagen. Benieuwd hoe je deze taart maakt? Het recept vind je hier.

IMG_5071
Deze taart was echt een feest. Een slagroomtaart, maar dan wat luxer en lekkerder dan je gewend bent.

De laatste, maar zeker niet de minste taart. Een echte taart. Een slagroomtaart. Ik begon 2016 met het idee dat ik dat jaar een keer zelf een slagroomtaart wilde maken, maar dan een echte lekkere met vanille cakes, knapperige meringue en mascarponeroom. Deze moet je gewoon eens maken. De meringue mag je van mij ook kopen in de winkel, ik zal het niemand zeggen. Volg dit recept en geniet!

Heb jij een van deze baksels gemaakt dit jaar?

Ik wens je in ieder geval een mooie jaarwisseling en een heel mooi en zoet 2017 toe!

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *