Bananenbrood met chocolade

IMG_2663

Check! Dit recept maakt op een snelle manier een super lekker bananenbrood. Zoals ik ooit heb geleerd smaakt een bananenbrood het lekkerste wanneer deze warm wordt geserveerd met een beetje boter. Dat is dan ook gelijk mijn tip wanneer je dit brood bakt. Ik at een paar dagen bananentoast met boter als ontbijt en kon mijn ochtenden niet lekkerder beginnen. Ik maakte dit brood trouwens om alle restjes die ik nog in mijn kast had liggen op te maken – ik had geen eieren meer, maar wel bananen en restjes meel. Ik was dan ook enorm blij toen het brood er goed uitkwam. Met zo weinig middelen toch een heerlijk bananenbrood?

Het oorspronkelijke recept is voor een vegan bananenbrood van BBC Good Food en wanneer je de chocolade weglaat is die dat ook zeker. Kies er dan voor om pecannoten toe te voegen of veganistische chocolade, want de extra crunch vond ik persoonlijk wel lekker. Dit bananenbrood is dus niet alleen snel klaar, maar ook in een handomdraai aan te passen. Lees snel het recept zodat jij ook dit lekkere bananenbrood zonder veel moeite kunt maken.

IMG_2670

Bananenbrood met chocolade
Ingrediënten
 • 125 gr bloem
 • 100 gr volkorenmeel
 • 3 tl bakpoeder
 • 3 tl koek- en speculaaskruiden
 • 3 grote rijpe bananen
 • 75 gr fijne kristalsuiker
 • 75 gr zonnebloemolie
 • 1 tl vanille extract (maak zelf)
 • handjevol chocolade of nootjes naar keuze
Bereiding
 1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een cakeblik van 20 cm met bakpapier.
 2. Doe het bloem, volkorenmeel, bakpoeder en koekkruiden in een kom en roer met een garde door.
 3. In een andere kom prak je de bananen fijn met een vork en voeg je de suiker, olie en vanille toe. Roer goed door tot een glad mengsel – er mogen best een paar klontjes banaan rondzwerven.
 4. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte, of andersom, en roer met een spatel totdat er geen bloem/meel meer zichtbaar is.
 5. Voeg eventueel chocolade toe aan het beslag en roer dit door. Ook kun je ervoor kiezen om de chocolade of nootjes pas toe te voegen als je het beslag al in het bakblik hebt zitten zoals ik heb gedaan. Duw goed in het beslag.
 6. Bak het bananenbrood voor 20 minuten in de oven. Na 20 minuten dek je je brood af met aluminiumfolie zodat het brood niet te donker wordt en bak je deze verder gaar voor 35-40 minuten.
 7. Laat het brood kort afkoelen en serveer warm met een beetje (plantaardige) boter.

Dit bananenbrood kun je iedere keer weer opwarmen. Snijd de plakjes af die je wilt eten en warm weer even op in de oven ( 180 °C) voor ongeveer 5 minuten. Als ik weer bananen heb liggen maak ik dit brood zeker opnieuw, want het is heerlijk ontbijten.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

8 Reacties

 • Vroeger probeerde ik wel eens bananenbrood te maken, maar ik ben er toen nooit in geslaagd een goed resultaat uit de oven te halen. Nu ik dit recept zie, ben ik toch geneigd om het nog eens te proberen 🙂

  Reageer
 • Bananenbrood is erg lekker!
  Maar wat zijn er veel verschillende soorten van op het moment.
  Deze ziet er ook erg goed uit.
  Fijne zondag!

  Reageer
  • Net zoals een cake kun je een bananenbrood natuurlijk ook op duizend manieren bereiden. Deze is vooral simpel. Ik wil zeker ook nog een wat uitgebreidere maken.

   Reageer
 • Bananenbrood is zo’n recept dat ik echt binnenkort uit moet gaan proberen! LIjkt me zo ontzettend lekker!!

  Reageer
 • Yeah! het eerste bananenbrood wat is gelukt! lekker en niet moeilijk om te maken. De structuur is precies goed, niet te zacht en klef en ook niet droog.

  Reageer
 • Hoi Lian,

  ik was op zoek naar een goed recept voor bananenbrood. De zomer komt eraan dus maar wat minder zoet bakken….
  Jij hebt toch suiker in het recept staan, zou ik die kunnen weglaten of wordt het brood dan niet lekker?

  Groetjes Wendy

  Reageer
  • Hmm, ik vraag mij af of het dan nog wel smaakt en wat het doet met de structuur. Ik zou zeggen om dan te kiezen voor een ongeraffineerde suiker zoals kokosbloesemsuiker ter vervanging van de gewone suiker.

   Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *