Bakken met Menno (de Koning)

IMG_9597

Al een tijdje staat hij in de keuken op de plank. Het bakboek van Menno de Koning – de Heel Holland Bakt winnaar 2014 – ligt sinds begin deze maand in de winkel. Het bakboek heet heel toepasselijk Bakken met Menno en dat heeft Nicky afgelopen zaterdag dan ook gedaan. Want een review is pas compleet als je het bakboek ook daadwerkelijk test.  Zo heb ik een tijdje terug deze witte bolletjes gebakken om het bakboek Meesterlijk Brood te testen. Op deze manier krijgen jullie gelijk een beter beeld van het type recepten dat in het bakboek staat en of het makkelijk zelf te maken is.

IMG_9608

In Bakken met Menno vind je al zijn Heel Holland Bakt toppers, waaronder zijn winnende Captain America hidden design cake. Feest voor de ware Menno-fans die graag de baksels uit de tv-show terugzien en in huis willen halen. Maar het bakboek heeft veel meer te bieden. Persoonlijk vind ik dit bakboek de leukste tot nu toe uit de hele Heel Holland Bakt serie (sorry, Rutger). Dit komt omdat Menno zich veelal laat inspireren door de Amerikaanse keuken en zijn recepten om die reden in mijn straatje passen. Ik geef jullie een blik in het boek om een idee te krijgen van Bakken met Menno.

In de inhoudsopgave zie je dat de Heel Holland Bakt toppers apart benoemd zijn en dus eenvoudig op te zoeken zijn. Het boek is verder ingedeeld in vier recept hoofdstukken: Amerikaanse Bakes & Cakes, Cupcake Galore, Very Vegan en Guilty Pleasures. Dat klinkt erg goed.

IMG_9598

Het hele bakboek heeft een comics (Amerikaanse stripboeken) thema. Het pas heel erg bij Menno, maar naar mijn idee niet heel erg bij het sierlijke Heel Holland Bakt logo wat zo prominent op de voorkant te vinden is. Ik vind het zelf twee uitersten, maar ik snap wel dat het logo er marketing technisch bij moest.

Gelukkig zien we in de binnenkant niets van dat sierlijke Heel Holland Bakt logo terug. Ieder hoofdstuk knalt erin met veel kleur en mooie foto’s van Menno in onder andere een supermarkt met typisch Amerikaanse producten. De binnenkant van de kaft is ook lekker levendig en geïnspireerd op Menno’s tatoages. Ik word er in ieder geval helemaal blij van.

IMG_9600

Menno predikt in zijn bakboek de comeback van de cupcake en met zijn recepten moet dat geen probleem zijn. Het leukste vind ik deze Amerikaanse hi-hat cupcakes die Menno voor het gemak Cherry On Top cupcakes noemt. Ze staan al jaren op mijn to-bake lijst. Er staat trouwens een leuk verhaaltje onder het recept wat vertelt waarom deze cupcakes zo speciaal zijn voor Menno. Zo bevatten de meeste recepten wel een uitleg waarom Menno dit recept in zijn bakboek heeft geplaatst. Zeker weten leuk om te lezen.

IMG_9606

Sommige recepten zijn voorzien van een how-to of stap-voor-stap foto’s, zoals deze out-and-proud stapelcake. Ik vind deze cake echt een beauty en het contrast tussen het vesre fruit en de zoet uitziende regenboog inhoud vind ik persoonlijk geweldig.

IMG_9604  IMG_9607

Het boek bevat ook minder zoete baksels en heeft zelfs een heel vegan hoofdstuk, maar uiteindelijk is het boek het meest geschikt voor iemand die niet bang is voor een beetje suiker, boter en heel veel frosting. Daarnaast raad ik het ook iedereen aan die wel van een moderne Amerikaanse bakstijl houden.

Ik waardeer het bakboek het meeste om de nieuwe recepten, dus de niet-Heel-Holland-Bakt recepten. Ik vind de Amerikaanse invalshoek van dit bakboek geweldig en herken ook de echte klassiekers – in hoeverre je al kunt spreken van klassiekers in de Amerikaanse keuken. Houd jij ook van Amerikaanse baksels en combineer je dit graag met andere heerlijke (vegan) bakrecepten dan is dit boek zeker geschikt voor jou.

Titel: Bakken met Menno
Auteurs: Menno de Koning
Uitvoering: Hardcover, 144 pagina's
Prijs: € 24,99 (gratis verzending)
Bestellen: Bol.com

Oh en voordat ik het vergeet! Houdt de blog in de gaten voor de door mijn man gebakken blauwe bessencake naar het recept van Menno uit dit bakboek. Het staat binnenkort online.

Liefs Lian

Deze review bevat producten die door een uitgever of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

4 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *