Met een baby door Amerika reizen

Met een baby door Amerika reizen

Reizen met een baby door Amerika. Het klinkt zo eenvoudig en om heel eerlijk te zijn is het dat ook gewoon. Je maakt het in je hoofd vaak vele malen erger dan in het werkelijkheid is. Dat geldt ook voor reizen met een baby. Om je op weg te helpen vind je hieronder een aantal belangrijke tips die jou gaan helpen als je met jouw kindje (0-2 jaar oud) door Amerika gaat rondreizen. Een handige lijst die je zeker wilt opslaan en bewaren.

Ontspannen ouder, ontspannen baby, ontspannen reis

De belangrijkste tip gaat over je eigen mindset, oftewel hele houding. Ga je over alles stressen, dan kun je ervan uitgaan dat je heel veel zaken ook als stressvol zult ervaren. Wees je ervan bewust dat je kindje niet altijd zal slapen wanneer jij dat wilt, dat een vliegtuig vertraging kan hebben, dat de doorloop bij de douane langzaam gaat, dat je vast en zeker iets zal vergeten en dat die blikken van medepassagiers er nou eenmaal bij horen.

Je maakt het jezelf een stuk prettiger door te accepteren dat de dingen niet vlekkeloos zullen verlopen en dat het met een baby erbij soms zwaar kan zijn. Door dit nu alvast te accepteren, zal het relativeren van de situatie ter plekke een stuk makkelijker worden. Daarnaast kun je het jezelf een stuk makkelijker maken om rekening te houden met het feit dat dingen meer tijd of werk kosten en er dus voor te zorgen dat je daar in je planning ook rekening mee houdt. Wees op tijd (op bijvoorbeeld het vliegveld) en zorg van tevoren dat je jullie zaken op orde hebben.

met baby door amerika reizen
Relax, take it easy!

Vliegen met een baby naar Amerika

Over het vliegen met een baby heb ik al het een en ander geschreven. Zo lees je hier meer over de voorbereiding, vertel ik hier het een en ander over de jetlag én geef ik in dit artikel tips over welk speelgoed je het beste mee kunt nemen.

Dit neem je mee voor je baby

Oké, als je al een keer op pad bent geweest met je baby dan weet je dat de hoeveelheid spullen die je meesleept verviervoudigd is. Hoe kan zo’n klein mensje nou zoveel spullen nodig hebben? Je snapt net zo goed als ik dat zoiets niet heel praktisch is voor als je gaat reizen met een vliegtuig naar een ver land zoals Amerika. Dus wat neem je mee? In dit artikel deel ik een handige paklijst met je en hier vertel ik meer over wat je vooral niet hoeft mee te nemen.

Rondreis door Amerika met draagzak
Lekker in de draagzak dicht bij mama (of papa)

Gebruik een draagzak!

Van ouder tot ouder: laat die buggy zoveel mogelijk staan. Ja, je hebt er naar alle waarschijnlijkheid een nodig, want er zijn genoeg situaties dat een buggy handig is. Maar tenzij je alleen maar in een stadse omgeving blijft is een draagzak, wij gebruikten deze, bijna altijd een beter idee. Wil je iets zien van de natuur, dan wil je niet met een buggy of wandelwagen lopen duwen en trekken over onverharde paden terwijl alle Amerikanen je lachend en babydragend voorbij komen gehuppeld. Ik wil niet veroordelend zijn, maar ik heb ze gezien die (Nederlandse) ouders met baby in de wandelwagen sjouwend door het losse zand. Ik vond het zo sneu dat ik haast terug wilde rennen om ze mijn draagzak in bruikleen te geven (wij droegen Zoë op dat moment in de framedrager en hebben de draagzak altijd in de auto liggen). Sowieso een tipje om een draagzak of framedrager ten alle tijden in de auto te hebben liggen.

Babyvoeding kopen in Amerika

Als je baby nog geen vast voedsel krijgt hoef je je alleen maar druk te maken om melk. In het gunstigste geval geef je borstvoeding en hoef je geen extra voeding mee te nemen. Geef je flesvoeding? Zorg dan dat je voldoende melkpoeder meeneemt, tenzij je 200% zeker weet dat de voeding die je hier in Nederland gebruikt in Amerika te koop is en makkelijk verkrijgbaar. Het neemt op de heenweg veel ruimte in, maar op de terugweg heb je ineens ruimte over. Top!

In Amerika is er volop (gezondere) keuze voor vast voedsel en zijn de producten vergelijkbaar met die hier in Nederland. Plan een ochtend boodschappen doen in waarbij je jezelf voldoende tijd geeft om in alle rust het schap met babyvoeding te inspecteren. Daarnaast kun je in restaurants vaak (gestoomde) groenten krijgen en durf er naar te vragen. Koop tijdens je reis voldoende vers fruit en groenten die je eventueel zelf kunt bereiden.

Wat eet een baby in Amerika
Avocado en broccoli kennen ze ook in Amerika

Luiers kopen in Amerika

Luiers neem je natuurlijk mee voor onderweg, maar hele pakken luiers meeslepen is niet nodig. Zorg dat je net voldoende bij je hebt om 1 á 2 dagen na aankomst mee uit te komen. In Amerika vind je namelijk dezelfde merken luiers als hier in Nederland, maar koop niet blind dezelfde maat als dat je gewend bent. De maatvoering voor luiers in Amerika wijkt namelijk af. Weet wat het gewicht is van je kleintje en kijk ter plekke welke Amerikaanse maat luier voor jouw baby geschikt is. Hetzelfde geldt voor zwemluiers. Lekker thuislaten dus.

blijf op de hoogte!

Als Amerikajunkie (in spé) wil je natuurlijk geen enkele weetjes en tips missen die ik alleen maar met mijn abonnees deel. Meld je vandaag nog aan voor mijn Amerikajunk(ie-)mail en updates:

Zorg voor een vaste slaapplek voor je baby

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar het geeft ons zoveel rust om een eigen bedje voor Zoë bij ons te hebben. Zorg daarom dat je kleintje altijd één slaapplek heeft, ongeacht of je om de zoveel dagen in een ander hotel slaapt of in een camper. Wij zijn enorm fan van de Deryan Travel Cot, want deze is ontzettend compact en is binnen enkele seconden opgezet. Hier lees je er meer over.

Met een baby door Amerika reizen is gewoon anders

Reizen met een baby door Amerika vraagt ook om een andere planning. De meeste pakketreizen die je kunt boeken zijn qua tempo niet geschikt voor het reizen met een baby. Laat je daarom goed informeren of vraag hulp bij het plannen van je reis. Als moeder, reiscoach en Amerika-reisexpert heb ik meer dan voldoende ervaring op zak om je hierbij te helpen. Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek hoe ik jou kan helpen.

Vraag advies-op-maat en laat mij jou helpen je droomreis door Amerika met baby waar te maken.

Een autostoel regelen

Een autostoel is verplicht als je met je kind door Amerika reist. Of je nou met een camper of een huurauto gaat, je zult een stoeltje nodig hebben. Je hebt drie opties: een autostoel huren ($7-$9 per dag met een maximaal te bereiken bedrag van $70-$90 voor de gehele reis), een autostoel meenemen uit Nederland of een autostoeltje ter plekke kopen.

Eten bewaren en bereiden

Zorg voor overnachtingen met een magnetron, koelkast en/of regel een waterkoker. De meeste hotel- of motelkamers in Amerika zijn voorzien van een magnetron en koelkast, maar ga er nooit standaard van uit. Met een baby is een koelkast eigenlijk wel een must, dus check dat deze altijd aanwezig is of dat je deze kunt huren. Geef je flesvoeding? Koop dan een waterkoker voor een paar dollar bij de Walmart, zodat je makkelijk en snel kokend water hebt om je flesjes uit te koken en de melk te bereiden. Zorg natuurlijk ook voor voldoende water geschikt voor het bereiden van flesvoeding.

Meer vragen over reizen door Amerika met een baby

Mocht je na het lezen van deze tips nog met wat vragen zitten. Lees dan eens mijn Q&A naar aanleiding van onze rondreis door zuidwest Amerika met Zoë als dreumes.

Als je nog twijfelt, besef je dan dat Amerika een behoorlijk kindvriendelijk land is. Gebruik bovenstaande tips, schakel bij twijfel mijn hulp in en laat niets je ervan weerhouden met je baby door Amerika te gaan rondreizen als dat jouw droom is.

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Reizen door amerika met je baby
Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *