Appeltaart cinnamon rolls

Yes, eindelijk weer weekend en tijd om te gaan bakken … in de zon. Het wordt natuurlijk hartstikke mooi weer op de dag dat ik een ontzettend lekker zoet broodje met jullie deel. Dat heb ik weer. Wel ontzettend toevallig, want op de laatste zonnige zondag die we hebben gehad stonden Laura en ik uren in de keuken om lekkere dingen te bakken voor onze blogs – dat doen wij met mooi weer 😐 Deze appeltaart cinnamon rolls zijn daar onder andere het resultaat van. Zoals jullie misschien al wisten – heb ik het al benoemd hier op de blog? – schrijf en bak ik nu ook voor Laura’s Bakery en komt het merendeel van wat ik bak bij haar online. Toch probeer ik ook nog genoeg lekkers hier op Cakeje Van Eigen Deeg te blijven delen en jullie van heerlijke recepten te voorzien. Ik heb zelfs een planning gemaakt met heerlijke kerstrecepten.

Zoals jullie echter hebben kunnen merken is mijn blog ook echt een plek geworden voor mij om alles wat mij nog meer bezighoudt te delen. Sommigen van jullie haken daarom af, maar ik hoop dat de meeste gezellig blijven lezen en er natuurlijk ook een heleboel nieuwe lezers bijkomen. Voor de echte foodies en bakliefhebbers onder mijn lezers in ieder geval weer een lekker recept.

APPELTAART CINNAMON ROLLS 

(9-12 stuks)

Ingrediënten
  • 7 gram droge gist
  • 60 ml lauwwarm water
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 120 ml halfvolle melk
  • 115 gram ongezouten roomboter
  • snufje zout
  • 1 biologisch ei
  • 400 gram bloem
Voor de vulling
  • 115 gr ongezouten roomboter
  • 125 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 2-3 appels
  • 2 el kaneel
  • 100 gram spijs
Voor het glazuur
  • 1 el halvolle melk
  • 125 gr poedersuiker
  • geroosterde geschaafde amandelen
Bereiding
  1. Los het gist, samen met een klein beetje van het suiker, op in het water. Zet voor +/- 10 minuten aan de kant, of tot het gist begint te borrelen.
  2. Doe de melk en boter in een steelpannetje en verhit totdat de boter is gesmolten en haal dan direct van het vuur.
  3. Doe het gistmengsel samen met het botermengsel, zout, ei en de helft van het bloem in een kom en mix tot alles vermengd is. Voeg vervolgens de andere helft van het bloem toe en mix door tot een samenhangend deeg.
  4. Kneed het deeg verder voor ongeveer 5 minuten, voeg indien nodig extra bloem toe. Het deeg mag niet meer blijven plakken en hoort elastisch te zijn.
  5. Wrijf een kom in met olie en plaats hierin de deegbal. Dek af met folie en zet voor 1,5 uur weg op een warme plek.
  6. Voor de vulling schil je de appels, verwijder je het klokhuis en snijd je deze in kleine blokjes. Smelt de boter en voeg de suiker, kaneel en appels toe. Roer goed door elkaar. Tijdens het afkoelen zal de vulling steviger worden.
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C en zet een rechthoekige of vierkante bakvorm klaar.
  8. Rol het deeg uit tot een rechthoek met een dikte van +/- 1 cm op een met bloem bestoven werkblad.
  9. Smeer de vulling uit op het deeg. Brokkel nu het spijs in kleine stukjes en verdeel over de vuling.
  10.  Rol het deeg strak op en snijd de uiteinden van de deegrol af.
  11. Snijd de rol in 9 tot 12 gelijke stukken en leg ze, met enige afstand van elkaar in de bakvorm. Bak voor 25-30 minuten goudbruin.
  12. Laat de appeltaart cinnamon rolls beetje afkoelen terwijl je het glazuur maakt. Vermeng de melk met het poedersuiker door stevig te roeren.
  13. Voorzie rolls van wat glazuur, besprenkel met wat geschaafde amandelen en dien warm op.

Het bakken van cinnamon rolls is helemaal niet moeilijk en je wordt zo enorm beloond voor het werk. Bewaar dit recept zeker even voor het eerstvolgende moment dat het weer kouder wordt en je iets lekkers wilt bakken. Mocht je het wel al dit weekend gaan maken – wat een ontzettend goed idee is – dan wens ik je natuurlijk ontzettend veel bakplezier. Een fijn en zonnig weekend gewenst!

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

2 Reacties

  • Lijkt me een heerlijk recept! Dit ga ik zsm maken.
    Fijn dat je ook je eigen blog bij blijft houden. Ik vind het nog steeds leuk om te volgen evenals de ontwikkelingen rondom jullie mooie meisje!

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *