Appelbeignet donuts

Goedemorgen! Voor degene die nu wakker zijn, heb ik een lekkere variatie op een oudjaarsdag-klassieker voor jullie. Voor deze jaarwisseling heb ik de appelbeignet omgedoopt tot donut. Heel simpel gezegd appelbeignet donuts. Ontzettend simpel om te maken, geen frituurvet nodig en dan toch die beignet vorm. Natuurlijk heb je wel een donut bakvorm nodig, maar je hebt nog de tijd om deze snel te kopen voordat het oudjaarsdag is. Staan ze niet ontzettend feestelijk? 

Appelbeignet DONUTS

Voor 12-16 donuts

INGREDIËNTEN
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram smaakloze plantaardige olie
  • 175 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl baksoda
  • snufje zout
  • 1 tl vanilleextract
  • 300 gram bloem
  • 200 ml melk
  • 2-3 appels
  • kaneelsuiker
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht) en doe de boter, olie en suiker in de kom van je standmixer.
  2. Mix tot een romig geheel en voeg een voor een de eieren toe.
    Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot een glad beslag.
  3. Schil en appels en verwijder met een appelboor het klokhuis. Snijd dunne schijven/appelringen.
  4. Doe het beslag in een spuitzak en houd het uiteinde dubbelgevouwen of dicht, anders loopt het beslag eruit.
  5. Vet de donut bakvorm in met boter of bakspray en vul iedere vorm met een laagje beslag. Plaats voor iedere donut een appelring hierop, snijd de appelring eventueel open om passend te krijgen.
  6. Spuit nu weer een laagje beslag over de appel en verdeel dit eventueel gelijkmatig met een lepel.
  7. Bak de donuts in 10-15 minuten gaar.
  8. Vul ondertussen een ziplock zak met kaneelsuiker.
  9. Haal de donuts uit de vorm en doe ze per twee in de zak. Sluit de zak en schud, enigzins voorzichtig, tot de donuts volledig besuikerd zijn.
  10. Laat verder afkoelen op een rooster.

De donuts smaken vers het lekkerst, maar je kunt ze afgesloten nog zeker twee dagen bewaren. Door de appel wordt de donut wel steeds vochtiger.

Mocht je een donutpan in huis hebben of met kerst gekregen, dan is het zeker een aanrader om deze appelbeignet donuts te maken.

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *