Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Appel-kaneelcake

IMG_7554

Ik ga op reis en neem mee naar huis een cakemix, want ja zo ben ik dan. Als mijn “bakdrang” zich weer meldt en ik ben op reis, dan eet ik taart of koop ik bakmixen. Een bakmix voor kaneelcake is eigenlijk niet heel spannend en kun je makkelijk zelf maken met een bakmix voor gewone cake waar je wat kaneel aan toevoegt of je favoriete recept voor cake waar je dan dus kaneel aan toevoegt. Om die reden vind je hieronder dan ook een klein receptje, want alhoewel het een cake uit het pak is gaat het hier om een cakemix waar je niet makkelijk aan kunt komen en een review ervan zou naar mijn idee een beetje vreemd zijn – tenzij je in Portugal woont en dit leest. Daarnaast heb ik de variatiecake gemaakt wat dus een appel-kaneelcake is en die kun jij thuis ook maken zonder deze Portugese cakemix.

IMG_7531

Het idee is vrij simpel, bak een cake voeg wat kaneel en appels toe et voìla. Sommige mensen noemen dit appeltaart, maar dat gaat mij een stapje te ver. De Portugezen trouwens ook, want tarte de maçã vertaalt zich naar appeltaart. Maargoed, ik noem het appel-kaneelcake en hieronder lees je hoe jij deze thuis ook kunt maken.

IMG_7561

Appel-kaneelcake 

(8 stuks)

Ingrediënten
 • cakemeel, of bakmix voor gewone cake
 • 3-4 tl kaneel
 • 3-4 appels
Bereiding
 1. Warm de oven voor op 180 °C en vet een ronde taartvorm of springvorm in.
 2. Voeg de instructies van het cakemeel op voor het bakken van een cake. Voeg aan de droge ingrediënten het kaneel toe.
 3. Schil de appels en snijd in dunne partjes.
 4. Doe het beslag in de vorm en verdeel de appelpartjes over de taart.
 5. Bak in 40 minuten goudbruin; een prikker moet er schoon uitkomen.
 6. Laat de cake afkoelen op een rooster en serveer met een toefje slagroom.

IMG_7556

Ik vond de cake uit het Portugese pak en beetje droog. Wel was ik de enige met die mening, dus blijkbaar ben ik gewoon een zeur. Er moesten vier appels in de cake, maar ik dacht dat dat teveel zou zijn en daarbij had ik na twee appels wel genoeg van het schillen en snijden van appels.

Aan de andere kant vond ik het wel leuk om een cake eens in een totaal andere vorm dan een cakeblik of springvorm te bakken en in deze quichevorm van de Hema vond ik mijn antwoord. De cake kwam er makkelijk uit, maar je kunt altijd een bakpapiertje op de bodem van de vorm leggen om er zeker van te zijn.

Heb jij deze zomer iets bakgerelateerds mee terug genomen van vakantie?

Liefs Lian

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

3 Reacties

 • Jaren geleden gebruikte ik vaak een geweldig appel/kaneelcake recept volgens mij uit de Libelle. Het briefje ben ik tijdens mijn vele verhuizingen kwijtgeraakt. Vandaag had ik het plan om dit recept op te zoeken via Internet. “Jouw” recept lijkt er het meeste op. Het toeval wil dat ik op dit moment in Portugal verblijf en dit heb omgedoopt tot een authentiek Portugees recept. Het ruikt in ieder geval al erg lekker.

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Moeder van Zoë (3), getrouwd, online onderneemster, ActiveCampaign-VA, levensgenieter, Amerikareisjunkie én Amerika-reisexpert wanneer er geen pandemie heerst. Ik houd ontzettend van zoute drop. Wie ben jij en waar kan ik je mee helpen?!