Appel croissant muffins

De scholen zijn bijna allemaal weer begonnen, alleen in het noorden van het land hebben ze deze week nog vrij. Tijd om dus wat lekkers te delen dat ideaal is om mee te nemen in het lunchtrommeltje of om jezelf gewoon mee te verwennen. Ik kreeg een paar maanden geleden het idee voor deze appel croissant muffins en maakte ze toen ook direct, maar zoals dat soms gaat vergat ik de bakvorm in te vetten. De muffins waren super lekker, maar doordat ik ze met enig geweld uit het blik moest vissen niet bepaald fotowaardig. Vorige week maakte ik ze opnieuw en vandaag deel ik het eenvoudige recept met jullie. 

Appel croissant muffins

(6 stuks)

Ingredienten
 • 1 blik vers crossaintdeeg voor 6 croissants
 • 2 appels
 • 1 el fijne kristalsuiker
 • 1/2 tl kaneel
 • 1 los geklopt eitje
 • 35 gram poedersuiker
 • 1 tl water
Bereiding
 1. Haal het croissantdeeg uit het blik en verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het croissantdeeg in  stukken door de gekartelde lijnen te volgen.
 2. Plaats 6 papieren cupcake houders in een muffin bakblik en duw het breedste gedeelte van het croissantdeeg in de vormpjes. Duw goed aan.
 3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Doe de appel met het suiker en het kaneel in een kommetje en roer goed door.
 4. Verdeel de appelvulling over de croissants en vouw de randen naar binnen toe dicht. Probeer het deeg zo te vouwen dat het helemaal dicht zit.
 5. Smeer de appel croissant muffins in met het los geklopt eitje en bak gaar en goudbruin in 15 minuten.
 6. Laat de croissant muffins afkoelen op een rooster en maak het glazuur door de poedersuiker met het water te vermengen.
 7. Verdeel het glazuur over de muffins wanneer deze nog een beetje warm zijn. Serveer direct of bewaar droog en afgesloten voor maximaal drie dagen.

Deze appel croissant muffins zijn snel gemaakt en waarschijnlijk net zo snel op. Een ontzettend lekkere ontbijt of lunch snack voor het weekend of een gewone doordeweekse dag mee op te vrolijken. Laat het smaken!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *