Amerikaanse camper termen uitgelegd

Amerikaanse camper termen uitgelegd

Als je met een camper gaat kamperen in Amerika of Canada, dan zijn er een aantal termen waar je mee te maken gaat krijgen. Daarom leg ik in dit artikel de meest voorkomende Amerikaanse camper en RV-termen voor je uit. Zo weet je zeker dat je in Amerika je mannetje, of vrouwtje, staat op de camping.

Back-in

Een standplaats waar je je camper achteruit moet inparkeren. Deze plekken kunnen goedkoper zijn per nacht.

Black water (tank)

Het afvalwater van je toilet, indien die aanwezig is. Deze wordt opgevangen in een apart reservoir dat je om de zoveel tijd dient te legen.

Boondocking

Kamperen in je camper zonder aansluitingen (zoals stroom, water en riolering) en in de meeste gevallen op een afgelegen plek die niet speciaal ingericht is voor kamperen, maar waar het wel toegestaan is.

Campsite

Standplaats waar je je camper parkeert of tent kunt opzetten om te kamperen.

Kamperen in Amerika met een campervan

Campervan

Een kleinere vorm van een camper, vaak in een daarvoor speciaal ontworpen bestelbus (van).

Dry camping

Kamperen zonder aansluitingen, vergelijkbaar aan boondocking, alleen dan meestal wel op een officiële kampeerplek. Dry-camping is meestal het geval in nationale- en staatsparken.

Dump station

De plek waar je al je afval en afvalwater van je camper legaal en netjes dumpt.

Electric and water

Een camping waar je je camper kunt aansluiten op het water en de stroom, maar er is geen riolering. Je moet je watertanks dus legen bij een dump-sation.

De airstreamer is de een van de mooiste Amerikaanse campers
Airstreamer // foto via Canva door Alturas Homes

First come, first served

De regeling voor kampeerplekken die niet werken op basis van reserveringen, maar wie zich het vroegst van de dag meldt indien er plek is. “Wie het eerst komt, die het eerst maalt”-principe die je veel bij nationale- en staatsparken ziet.

Full hook-ups

Alle aansluitingen voor je camper zijn aanwezig, zoals water, stroom en riolering. Kampeerplekken die dus gemaakt zijn voor campers.

Gray Water (tank)

Het afvalwater van je keuken en badkamer, maar dus niet van de wc. Naast de black en grey water tank is een camper natuurlijk ook uitgerust met een fresh water tank. Hierin vul je jouw verse schone water bij waarmee je (jezelf) kunt wassen.

Passport America

Een lidmaatschap waarmee je flink kunt besparen bij een groot aantal campings als je gaat kamperen in Amerika. Er zijn kosten aan verbonden die naar eigen zeggen na 2-3 nachten bij aangesloten campings er al uit te halen zijn.

Foto via Canva door Daniela Maria

Pull-through (pull-thru)

Een kampeerplek voor je camper waarbij je niet achteruit hoeft te rijden en dus makkelijk erin en eruit kunt rijden zonder gedoe.

RV-resort

Een camping maar dan speciaal ingericht voor campers. Vaak vind je hier ook een zwembad en speeltuin. Het lijkt wat meer op de campings zoals we die in Europa kennen, maar zijn daardoor ook een stuk duurder per nacht.

Tail Swing

De extra ruimte die een camper nodig heeft om een bocht te maken. Erg belangrijk om te weten wat die ruimte is voor jouw gehuurde camper wanneer je strakke bochten moet maken.

Vault toilet

Zie je dit staan als voorziening bij de camping, dan heb je (simpel gezegd) te maken met een gat in de grond waar een wc-pot overheen is geplaatst. Dit soort toiletten zie je voornamelijk in nationale- en staatsparken, oftewel in de natuurgebieden.

Mocht je gaan kamperen in Amerika dan ben je nu in ieder geval alweer een stapje dichter bij het waarmaken van die droom.

Ga jij met een camper door Amerika reizen en kun je nog wel wat hulp gebruiken? Bijvoorbeeld voor het uitwerken van de route, vinden van campings of zoek je een antwoord op een van je andere Amerikareis-vragen? Klik dan hier en ontdek hoe ik jou kan helpen bij die het waarmaken van droomreis door Amerika. Let’s do this!

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Amerikaanse camping en RV-termen uitgelegd
Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

3 Reacties

  • Goede zaak om die dingen uit te leggen! Met name omdat ik wel een Amerikaanse MH heb en veel van Amerikaanse campersites krijg waar ik soms niet weet wat de bewoordingen bedoelen bij voorbeeld wat is een: “RIG”

    Reageer
  • Dank je! Ik ben het boek ‘Nomadland’ van Jessica Bruder in het Engels aan het lezen . Fijn om nu iets meer van de terminologie te begrijpen.

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *