Mijn Amerika 2016 deel 2

img_0359

En toen was het 2017. Weer een jaartje verder, ervaringen rijker en hopelijk een beetje wijzer. Vandaag blik ik nog een keer terug op Mijn Amerika 2016. Vorige week gaf ik nog een stukje prijs van onze reis in het voorjaar. Vandaag geef ik jullie een kijkje in onze reis door Florida in het najaar van 2016. Kijk je weer mee?

We begonnen onze reis in Miami, net zoals we dat in 2015 deden.

img_0136

Als je ooit in de Verenigde Staten bent, dan raad ik je aan een ‘game’ te bezoeken. Dat kan zijn een baseball game – mijn favo team is de San Francisco Giants – of een football game. Het ligt een beetje aan het seizoen dat je in Amerika bent welk soort wedstrijd je kunt bezoeken. Het is echt een groots feest en geweldig om te zien. Het bezoeken van een game is trouwens een familieaangelegenheid en ook niet te vergelijken met een voetbalwedstrijd zoals wij die kennen. En dan zeg ik nog niets over het aanbod van eten.

img_0156

Na Miami reden we via de Everglades naar de golfkust. Ze hadden we de kans nog wat alligators te spotten. In 2015 zijn we een paar dagen in en rondom de Everglades gebleven, daarom was het dit jaar maar een kort bezoekje.

img_0179

Een kleine alligator die naast het voetpad lag te rusten. Kijk maar naar de blaadjes, deze was niet heel groot. We hebben ook nog een keer langs de snelweg de politie zien vechten met eentje van minstens 2 meter lang.

img_0195

Dit zijn baby alligators. Het lijken net salamanders, maar als je deze ziet dan weet je dat mama niet ver weg is. Het advies is dan ook om ze niet aan te raken of op te pakken, want dan wordt mama boos.

img_0201

Aan de golfkust bezochten we ook kort Sanibel Island. Mooie witte stranden waar je veel schelpen kunt vinden. Daarnaast kun je hier schildpadden in het wild tegenkomen. Ontzettend schattige beesten.

img_0210 img_0212

De schildpad kijkt een beetje chagrijnig. Onze uiteindelijke bestemming die dag was Clearwater Beach.

img_0226 img_0238

In Clearwater Beach zaten we in een motel dat opgeknapt was in jaren 60 stijl. Hier zaten we op ons eigen balkon en hadden we mega burritos afgehaald bij een plaatselijk Mexicaans tentje. Het moest lekker zijn en dat was het ook zeker. Hoe ik het eten van daar soms zo mis.

img_0259

Tijdens onze dagen in Clearwater Beach bezochten we ook Honeymoon Island, een beschermd natuurgebied met opnieuw veel mooie witte stranden waar je schelpen kunt zoeken. Voordat we aan het strand gingen liggen maakten we een wandeling door het beschermde natuurgebied, je kunt dit vergelijken met de beschermde duinen in Nederland.

img_0271

Alleen kun je hier dan ook weer die schilpadden tegenkomen, of zoals ons verrast worden met een bald eagle en nest. Deze vogel is het bekende Amerikaanse symbool en voor lange tijd een beschermde diersoort geweest. Inmiddels gaat het weer goed met deze vogelsoort, maar is het wel nog steeds bijzonder ze te zien in het wild. Ze komen ook alleen maar voor in noord Amerika.

img_0283

Een van de witte stranden op Honeymoon Island waar we de rest van de dag rondhingen. Zo lekker rustig en heerlijk warm weer.

img_0279

En vanaf die stranden kun je de dolfijnen zien zwemmen. Geweldig mooi.

img_0290

Weer terug op Clearwater Beach genoten we nog een keer van een mooie zonsondergang.

img_0302

Onze reis eindigde uiteindelijk in Orlando, waar we een bezoek brachten aan Walt Disney World. Helaas bleek ik vlak na het boeken van de reis zwanger – waar we natuurlijk wel super blij mee waren, hoor –  en wist ik dat ik alle leuke achtbanen en attracties zou moeten overslaan. Gelukkig kon ik wel genieten van het eten.

img_0317  img_0340

We waren in de week voor Halloween in Amerika, dus pakten we de speciale Haloween Party mee. Dat betekende dat het park ‘s avonds open bleef voor mensen met een speciaal ticket. Vanaf 4 uur ‘s middags mochten we het park in.

img_0381img_0350

Nog een keer poseren met de Halloweenversieringen, want voorlopig was dit de laate keer. We hebben ons prima vermaakt op vakantie en kunnen niet wachten om onze Amerika-reisliefde straks te kunnen gaan delen met onze dochter. Voor 2017 zal er geen reis naar Amerika in zitten, maar we hebben zeker het voornemen om in 2018 terug te keren met ons drietjes.

Gelukkig staat er veel ander moois op de planning voor 2017 en ik kan niet wachten welke kansen en uitdagingen dit nieuw jaar met zich mee zal brengen.

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *