Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Alcoholvrij kerstdrankje

img_7194

Zo vlak voor kerst ga ik je niet meer lastig vallen met een ingewikkeld recept, maar misschien heb je wel zin om nog een feestelijke noot aan je kerstdiner toe te voegen. Dat kan met een lekker drankje en aangezien ik zwanger ben doe ik dat dit jaar alcoholvrij. Ik koos voor een Jillz, maar je kunt dit drankje ook geschikt maken voor kinderen door voor een frambozenlimonade met prik te kiezen. Het gaat vandaag namelijk meer om de aankleding dan de inhoud. 

img_7197

Alcoholvrij kerstdrankje
Benodigdheden
 • Champagneglazen
 • Kommetje water
 • Gekleurde suiker (bijv. rood en groen)
 • Vers fruit, zoals frambozen
 • Alcoholvrij mixdrankje of frambozenlimonade
 • Eetbare kerstkransjes (van koek, meringue of chocolade)
 • Feestelijke lange prikker (deze kocht ik ooit bij de Xenos en knipte ik op maat voor mijn glas)
 • Feestelijke rietjes
 • Evt. ijsblokjes
Bereiding
 1. Dip de rand van het glas in een kommetje water en dip daarna in een schaaltje met daarin de gekleurde suiker. Je kunt de rand ook insmeren met water om te voorkomen dat er teveel water op het glas zit en de suiker naar beneden zakt.
 2. Rijg het fruit aan een feestelijke houten prikker en plaats in het glas. Voeg eventueel ijsblokjes toe.
 3. Schenk het drankje naar wens (dit kan en mag ook zeker alcohol bevatten, hoor) over het fruit en het ijs tot het glas gevuld is.
 4. Maak je drankje extra feestelijk voor kerst door er een leuk kerstrietje in te steken (bij de Hema heb ik hele leuke gespot) en plaats een kerstkransje over het rietje. Let wel op dat je kerstkransje breder is dan het glas in doorsnede, anders valt ‘ie in het drankje.
 5. Proost op een mooi kerstfeest en laat het smaken.

Deze drankjes zijn gewoon super leuk om te maken en te serveren. Aangezien ik dit jaar geen alcohol zal nuttigen wilde ik even uitpakken met de aankleding van mijn drankje.

Ik wens jullie twee mooie kerstdagen toe. Proost!

Liefs Lian

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *