Aardbeiencake

IMG_6473

Wat te doen op een luie zondag? Wat dacht je van het maken van deze aardbeiencake. Het is een van de meest simpele cakes die je kunt maken en extreem lekker. Voor de verandering maakte ik weer eens gebruik van een bestaand recept, namelijk deze van Once Upon a Chef. De reden? Ik had precies dezelfde bakvorm en werd daarom ontzettend verleid om de cake direct te gaan bakken. Zo gezegd, zo gedaan. 

Ik was niet eens van plan om deze aardbeiencake te bakken voor de blog, maar ik wilde ‘m toch graag met jullie delen. De cake was namelijk ontzettend lekker. Op de foto zie je de laatste twee stukjes die ik maar snel even op een schoon bord heb geplaatst voor de foto. Ik zou zeggen veel plezier met bakken en geniet van deze cake.

IMG_6471

Aardbeiencake
Ingrediënten
  • 1 1/2 cup bloem
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 85 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 1 cup fijne kristalsuiker
  • een ei
  • 1 tl vanille extract
  • 1/2 cup halfvolle melk
  • 300 gr aardbeien, gehalveerd
  • 2 el (riet)suiker
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C (hetelucht) en vet een cakevorm met een diameter van 20-23 cm in.
  2. Roer in een kom de bloem, bakpoeder en het zout met een garde door elkaar.
  3. In de kom van een standmixer mix je de boter en de cup suiker wit en romig, ongeveer 3 minuten.
  4. Voeg het ei en de vanille toe en mix tot het goed is vermengd. Zet de mixer op de langzaamste stand en voeg om en om het meel en de melk toe. Zorg dat je eindigt met het bloem. Zodra het laatste beetje bloem is opgenomen in het beslag zet je de mixer uit. Het is een dik en stevig beslag.
  5. Doe het beslag in de ingevette cakevorm en verdeel de gehalveerde aardbeien over het beslag. Druk de aardbeien niet aan – dit had ik wel gedaan endaarom zijn sommige naar de bodem gezakt. Het maakt voor de smaak niets uit, trouwens.
  6. Besprinkel de aardbeien en de cake met de 2 el suiker voor een mooi krokant korstje – dit was echt super lekker.
  7. Bak de cake voor 10 minuten en breng dan de oventemperatuur omlaag naar 150 °C. Bak de cake op deze temperatuur voor ongeveer 1 uur of totdat de cake goudbruin is en een prikker en schoon uitkomt.
  8. Laat de aardbeiencake afkoelen tot kamertemperatuur en serveer met wat extra fruit, een bolletje ijs of een toefje slagroom.

Waar je ook voor kiest, laat het smaken. Mocht je deze aardbeiencake hebben gemaakt, vergeet dan niet het resultaat met mij te delen via Facebook of Instagram. Ik ben benieuwd wat jullie ervan bakken 😉

Fijne zondag verder!

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *