Aardbeien meringues van jam

Vanf het moment dat ik voor Kerstmis zelf meringues heb gemaakt ben ik helemaal verkocht aan deze zoete koekjes. Voor Kerstmis maakte ik hele normale schuimpjes en twee maanden later maakte ik nog een keer meringues voor Valentijnsdag, maar dan met chocolade erbij – alles smaakt beter met chocolade. Ik ben helemaal dol op meringues en heb nog wat variaties in de wachtrij staan. Deze aardbeien meringues stonden bovenaan mijn to-bake lijst en vandaag deel ik mijn recept.

IMG_5073

Het leuke aan deze schuimpjes is de toevoeging van aardbeienjam. De binnenkant van deze aardbeien meringues is dus ook zacht, bijna satijnzacht – een soort van roze crème. Dit alles met een ontzettend knapperige buitenkant. Hemels! Je ziet het bijna niet, maar deze meringues zijn lichtroze van kleur. Als je de jam er niet volledig doorheen roert kun je waarschijnlijk zelfs swirl-achtige meringues creeëren. Ook heel leuk natuurlijk.

IMG_5068

Aardbeien meringues (9 stuks)

Ingrediënten:

 • 2 eiwitten
 • 125 gr poedersuiker
 • 2 el aardbeienjam

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 100 °C en bekleed een (of twee) bakplaten met bakpapier
 2. Zeef de poedersuiker en doe in een kom.
 3. In een andere kom mix je de eiwitten stijf. Al mixende voeg je langzaam, beetje bij beetje, de gezeefde poedersuiker toe. De meringue is goed als het eiwit in een piek rechtop blijft staan.
 4. Zeef de aardbeienjam zodat er geen stukjes meer in de jam zitten en doe in een kom.
 5. Voeg de helft van de meringue toe aan de jam en vouw de jam voorzichtig door de meringue. Doe deze aardbeienjam meringue weer bij de andere helft en roer nog één keer voorzichtig door.
 6. Haal met een lepel (of twee) steeds wat meringue uit de kom en maak een soort van toeven en plaats deze op de bakplaat.
 7. Laat de meringues in het midden van de oven voo 2-3 uur drogen en uitharden.
 8. Voor het beste resultaat kun je de aardbeien meringues beter nog een dag in een luchtdichte trommel bewaren om ze nog knapperiger te maken.

Tip: Laat de ovendeur iets openstaan om de vochtigheid te laten ontsnappen. Kan dit niet bij jouw oven? Maak deze dan ieder kwartier even open. Zo kun je ook makkelijk de schuimpjes in de gaten houden. Ik heb mijn schuimpjes ongeveer 2 uur in de oven laten staan en vervolgens de oven uitgezet en ze daarin laten afkoelen. Daarna heb ik ze in een afgesloten trommel nog een dag laten drogen en waren ze perfect.

IMG_5086

Binnenkort wil ik ook nog chocolade meringues maken, maar deze aardbeien meringues waren sowieso al een succes. Probeer ze eens uit, want ze zijn zo enorm lekker.

Is er nog een smaak die jij graag voorbij ziet komen? Ik hoor het graag.

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Een reactie

 • Ik heb er nooit aan gedacht om jam toe te voegen aan meringues, maar wat een lekker idee! Ik ben zelf niet zo’n liefhebber van aardbeienjam, maar ze lijken me ook heerlijk met frambozenjam.

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *