Aardbeien citroenlimonade

IMG_6377

Het was zo warm de afgelopen dagen dat ik vergat om dit recept online te gooien. Niet omdat ik het te heet vond, maar omdat ik er enorm van was aan het genieten. Klagen over de warmte durf ik niet, want ik ben zo blij dat de zon en de warmte er eindelijk is. Ik hoop dat de zon nog even blijft, want ik heb vanaf vandaag officieel vakantie en ga ‘m gelijk vieren . Jij kunt dat ook en deze aardbeien citroenlimonade gaat jou daarbij helpen. Je hebt geen oven nodig om te genieten van lekkers, want lekker is deze limonade zeker! 

Dus wacht niet langer, maak deze limonade en ga als de wiedeweerga weer naar buiten (nadat je deze limonade dus gemaakt hebt). Een kwartiertje in de keuken en klaar.

IMG_6374

Aardbeien citroenlimonade

(1,5 liter)

Ingrediënten
  • 500 gr aardbeien
  • 200 ml water
  • 200 gr witte kristalsuiker
  • 200 ml verse citroensap (+/- 5 citroenen)
  • 600 ml koud water
Bereiding
  1. Was en verwijder de kroontjes van de aardbeien. Pureer de aardbeien in een blender of met een staafmixer. Haal de aardbeienpuree door een zeef, als je zo min mogelijk stukjes in je limonade wilt hebben. Ik heb niet gezeefd.
  2. Doe het water en de suiker in een pan om een suikersiroop te maken. Blijf constant roeren totdat alle suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur.
  3. Verdeel de suikersiroop over twee waterkannen met een inhoud van minstens 1 liter. Voeg aan iedere kan de helft van de verse citroensap toe.
  4. Verdeel vervolgens de aardbeien puree over de twee kannen. Voeg nu het koude water toe (weer evenredig verdeeld) en roer door met een lepel of lange roerstok.
  5. Zet weg in de koelkast voor ten minste een uur.

Deze aardbei citroenlimonad is lekker vers en houdt enkele dagen goed in de koelkast. Serveer met ijsblokjes, een schijfje citroen en eventueel nog wat extra aardbeien. Vier de zomer met deze limonade.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

3 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *