5x de beste kerstdesserts

Het grand dessert van 2017

Vandaag doe ik even een lijstje om jullie extra inspiratie te geven voor het kerstdessert. Ik deel mijn meest populaire en daarmee mijn beste kerstdesserts met jullie, zodat jij zeker weet een heerlijk afsluiter van het kerstdiner gaat hebben. Onder iedere foto vind je de link naar het recept. Happy baking!

We beginnen natuurlijk direct met het ultieme kerstdessert, namelijk het grand dessert. Het leuke en lekkere hieraan is dat ik mijn favoriete Amerikaanse recepten samen bracht tot een ultiem toetje. Ik weet dat dit vorig jaar bij velen op tafel heeft gestaan. Super makkelijk om te maken met een spectaculair resultaat. Het recept vind je hier.

Speculaascake geschikt voor kerstmis

Deze mega makkelijke feestelijke speculaascake deelde ik al in november, want speculaas doet het nou eenmaal goed in de Sinterklaas periode. Maar eigenlijk vond ik ‘m perfect voor kerstmis en daarom kan die in dit lijstje niet ontbreken. Wil je makkelijk, maar zelfgemaakt deze kerst? Kies dan voor deze cake. Het recept vind je hier.

Chocolade-koffie tulband cake

Vorig jaar maakte ik ook deze ontzettend lekkere joekel en ook deze chocolade-koffie tulband cake is veruit een van mijn meest populaire kerstrecepten gebleken. Heeft hij bij jou vorig jaar ook op tafel gestaan? Zo niet maak ‘m dan zeker dit jaar. Laat het koffie gedeelte je niet weerhouden, want de koffie versterkt de chocolade smaak en proef je niet als koffie terug. Dat kan ik eerlijk zeggen, want ik houd absoluut niet van koffie en drink het daarom ook niet. Deze cake vond ik echter hemel op aarde! Het recept vind je hier.

Kerst brownie taart om van te smullen

Toen het helemaal hip was om je baksel overvol te decoreren voor een groots effect maakte ik deze kerst brownie taart met mascarpone room in 2016. Super eenvoudig om te maken, want hallo ik was zwanger. Maar met chocolade, room en heel veel vers fruit een ontzettend lekkere afsluiter van de kerst. Het recept vind je hier.

De meest populaire cheesecake met een laagje kerstmis

Ik sluit mijn lijstje af met de meest populaire cheesecake van mijn blog, namelijk de witte chocolade cheesecake met bastognebodem. Een recept dat stamt uit mijn begintijd als blogger, namelijk 2010 en in 2014 hier op deze blog een nieuw jasje kreeg. In 2015 maakte ik deze variant. Helemaal perfect voor kerstmis door dit laagje van cranberry’s. Het recept vind je hier.

Met welk baksel ga jij dit jaar je kerstdiner afsluiten? Laat het mij vooral weten door een foto van je kerstdessert te delen via Instagram en vergeet mij niet te taggen zodat ik het kan zien.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *