10x tips voor wandelen in Amerika

10 tips voor wandelen in amerika

Laatst vroeg ik op mijn Instagram account waar jullie wel meer over zouden willen lezen betreffende mijn reizen naar de Verenigde Staten. Daar kreeg ik zoveel leuke en inspirerende reacties op dat ik genoeg artikelen over mijn reizen voor een heel jaar klaar heb staan (lichtelijk overdreven, maar toch). Het artikel van vandaag stond echter al klaar om geschreven te worden, maar toch denk ik dat veel van jullie deze tips zullen waarderen. Laat je niet weerhouden door twijfels en zorgen, want met deze tips wandel jij ook onbezorgd door de prachtige natuur die Amerika te bieden heeft. Lees snel wat mijn 10 tips voor wandelen in Amerika zijn.

Tip 1 Neem voldoende water mee

Een van de eerste tips die ik altijd geef als je wilt gaan wandelen in Amerika is om ten minste twee liter water per persoon mee op zak te nemen. Of het op gaat of niet, dit neem je mee. Wij sloegen altijd flesjes water in, zodat wij nooit – op pad of onderweg – zonder water zouden komen te zitten. Dit betekende dat wij altijd 8 flesjes water mee sjouwde. Zwaar, maar ook zeker nodig (net als een goede rugzak om alles in te doen). Vaak namen we per persoon ook nog een flesje Gatorade mee voor het verlies van electrolyten (zouten) tijdens het zweten.

Zelfs al ga je alleen maar een kort ommetje maken, dan wil ik je op het hart drukken een flesje water mee te nemen. De temperaturen kunnen, vooral in de zomer, verraderlijk hoog zijn en water is dan je beste vriend.

Uberhaupt mijn allerbelangrijkste tip voor iedereen die op vakantie gaat naar Amerika: koop veel water en sla het op in je huurauto of camper. De temperaturen in de zomer kunnen ongekend hoog zijn en je vindt niet per se een tankstation iedere 50 kilometer. Ik ga de dodelijke verhalen van Nederlanders in Amerika niet herhalen, maar in mijn ogen had water vele levens kunnen redden.

Tip 2 Neem zoute snacks mee

Leuk dat water, maar bij zweten verlies je niet alleen vocht maar ook zouten. Gatorade helpt al veel, maar een zak zoutjes, zoute nootjes, beef jerky of chips kunnen er ook voor zorgen dat je lichaam in balans blijft. Kleine zoutjes zijn het meest handig en neem je in Zip-it zakjes mee in je rugzak.

Gatorade is trouwens een Amerikaanse sportdrank die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Je hebt drankjes voor voor, na of tijdens het sporten. Voor het wandelen koop je die voor tijdens het sporten 😉

Tip 3 De juiste wandelschoenen

Je zou denken dat dit de belangrijkste tip is, maar ik heb ook flinke wandelingen op m’n All Stars en Birckenstock slippers gedaan. Het is dus geen verplichting, maar wel een aanrader. Vooral als je de Grand Canyon ingaat is een type B wandelschoen het meest ideaal. Deze beschermt je enkel het beste en de schoen is gemaakt voor grof en oneven terrein.

Een type A wandelschoen is trouwens ook geschikt voor de meeste wandelingen. Ikzelf wandel tegenwoordig op trailrunners. Hele lichte schoenen en een stuk vriendelijker voor mijn knieën. Advies voor goede schoenen inwinnen bij een outdoorzaak is daarom een van mijn tips voor wandelen in Amerika.

Tip 4 Bescherm jezelf tegen de zon

Ook als de zon niet fel schijnt kun je verbranden tijdens het wandelen in Amerika. Zonnebrand is daarom altijd wel een aanrader. Ik ga er even vanuit dat je met lekker weer gaat reizen en wandelen, dus een zonnebril en pet is dan ook geen overbodige luxe. Met andere woorden bescherm jezelf tegen de zon.

tips voor wandelen in amerika: angels landing

Tip 5 Blijf op het pad en Be Bear Aware

Blijf alsjeblieft op de paden en ga geen shortcuts zoeken. Ten eerste, je weet niet wat er in de bosjes zit of hoe hoog de afgrond is, daarnaast ben je snel verdwaald en ten derde is respect voor de natuur misschien nog wel het meest belangrijk.

Over die beesten in de bosjes … zie de volgende tip.

Tip 6 Laat je adviseren door een Ranger

Ga je voor een lange wandeling in een Amerikaans nationaal park? Laat je dan adviseren door een ranger. Zij weten vaak of er beren gespot zijn in, op of rondom het gebied waarin jij wilt wandelen. Daarnaast kunnen zij je voorzien van handige tips en adviezen.

Ook voor populaire wandelingen is het niet verkeerd om een ranger aan te spreken en om advies te vragen. Zeker als je niet bekend bent met het gebied kunnen zij jou juist informeren. Veelal zullen zij de al genoemde tips geven 😉

Durf je geen ranger aan te spreken of is je Engels niet je-van-het… In een visitor center vind je ook veel geschreven informatie voor die dag of week op whiteboards of prikborden bij de ingang. Kun je rustig op je gemak lezen. Ook vind je veel belangrijke informatie in het krantje en/de brochure die ze je bij de ingang geven. Geven ze niets mee als je het park binnenkomt? Vraag erom.

Tip 7 Voldoende eten op zak

Naast drinken en zoutjes is een sandwich voor de lunch ook wel lekker. Sommige accommodaties in of rondom de nationale parken bieden lunchpakketten aan, maar bij de grote general stores in of rondom de parken kun je ook vaak sandwiches – of los brood en beleg – en fruit kopen. Een lekker tussendoortje is ook fijn om op zak te hebben, want tijdens deze wandeling heeft een kleffe muffin mijn leven gered.

Een onweersstorm die de Grand Canyon inrolde. Gelukkig konden we enigszins schuilen en hadden we onze poncho’s bij ons.

Tip 8 Een poncho voor onverwachte regen

Oh, had ik al gezegd dat het weer in en rondom de bergen ineens kan omslaan? Een poncho op zak kan voorkomen dat je ineens afkoelt door een onverwachtse regenbui. Een warm vest of een trui is ook een aanrader als je een lange wandeling (in de bergen) doet. Op verschillende hoogtes kun je met verschillende temperaturen te maken krijgen. Mocht je een echte onweersstorm treffen, probeer dan te schuilen. Meer informatie over wat te doen bij onweersstormen vind je in een visitor centre of dat krantje waar ik het steeds over heb.

Wij kochten onze poncho trouwens bij een Walmart, maar een dunne outdoor wind/regenjack houdt ons tegenwoordig droog bij regen.

Tip 9 1,0 mile is 1,6 km

Een wandeling van 3 mile klinkt niet lang, maar 1 mile is 1,6 km waardoor dit al 5 kilometer is. Daarnaast zijn wij nog maar weinig wandelingen tegengekomen die volledige vlak waren. Met andere woorden, de meeste wandelingen kennen hoogteverschillen. Ik kan je zeggen dat 1 kilometer steil omhoog toch echt niet te vergelijken is met 1 kilometer hier in Nederland zonder heuvels.

Om een goed idee van de lengte van de wandeling te krijgen, kijk je naar de geschatte duur van een wandeling – deze wordt meestal genoemd bij de wandeling in de krant of folder die je bij de ingang van een nationaal park krijgt. Wij zaten meestal aan de ondergrens van de geschatte tijdsduur. Hoe dan ook, de duur van een wandeling geeft een beter beeld dan de afstanden.

Laat je tegelijkertijd ook niet afschrikken, want ik ben echt geen #fitgirl en heb alle wandelingen overleefd. Neem je tijd, doe rustig aan en …

Tip 10  Probeer ook te genieten

Met alle bovenstaande tips op zak ben je dusdanig voorbereid dat het enige dat je nog hoeft te doen is lopen en genieten. Ik beloof je dat het allemaal dubbel en dwars waard is. Mocht je nog op zoek zijn naar mooie wandelingen zonder direct de Grand Canyon in te hoeven lopen, kijk dan eens naar deze en deze.

Hopelijk heb ik je niet bang gemaakt met al mijn waarschuwingen en tips voor wandelen in Amerika. De wijze les die je hieruit moet trekken is dan ook om wandelen in Amerika niet te onderschatten en jezelf vooral niet te overschatten. Verder is mijn advies om vooral lekker te gaan wandelen.

Wonder and wander

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

10 tips voor wandelen in Amerika
Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *