Rocky road

Rocky road bars

 

Voor het maken van deze zoete snack heb je niet veel nodig, behalve een klein beetje geduld. Rocky road heeft veel weg van de Nederlandse arretjescake, maar is veel sneller en makkelijker om te bereiden. Ook deze keer laat ol zien hoe je in een handomdraai rocky road maakt. 

Het recept zelf is oorspronkelijk van Nigella Lawson en heb ik vier jaar geleden voor het eerst gepubliceerd en destijds al een beetje aangepast. De video en foto’s zijn natuurlijk van nu en ik heb daarnaast mijn rocky road dit keer in een feestelijk jasje gestoken!

 

Rocky road

(12 stuks)

Ingrediënten:

 • 300 gr pure chocolade, minstens 70%
 • 125 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur
 • 1-3 el schenkstroop of ahornsiroop
 • 100 gr digestive cookies (Albert Heijn)
 • 100 gr (mini) marshmallows
 • 1/2 cup confetti sprinkles

Bereiding:

 1. Leg een stuk bakpapier in een rechthoekige ovenschaal.
 2. Breek de chocolade in stukken en doe samen met de boter en siroop in een pan. Laat smelten op laag vuur.
 3. Breek ondertussen de koekjes in kleine stukken en knip, als je geen mini marshmallows hebt, de marshmallows in kleine stukjes.
 4. Doe de koekjes en marshmallows in een kom en laat de laatste beetjes chocolade en boter smelten met het vuur uit.
 5. Doe de helft van de gesmolten chocolade in een kom. De andere helft voeg je toe aan de koekjes en marshmallows. Roer kort door en schenk in de ovenschaal.
 6. Verdeel het chocolade-koek-marshmallow geheel goed over de ovenschaal en verdeel de achtergehouden gesmolten chocolade hierover. Strijk glad met een spatel.
 7. Verdeel de confetti sprinkles over je rocky road en zet voor minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Hoe groter de ovenschaal hoe dunner de rocky road wordt. Wil je liever een dikkere rockyroad, dan is het aan te raden met een kleine ovenschaal te werken.

Nog niet geabonneerd op mijn youtube-kanaal? Volg deze link en wordt abonnee om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe filmpjes!

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

6 Reacties

 • Pingback: Waar is dat feestje? | Cakeje Van Eigen Deeg
  • Je kunt het ook prima vervangen door ahornsiroop of je kunt er voor kiezen helemaal weg te laten. De rocky road zal ietsje harder worden.

   Reageer
  • Natuurlijk kan dat! Ik zou het wel vervangen door iets anders zachts. Het gaat bij rocky road om het contrast van structuren.

   Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *