10 things I hate about food tag

Kennen jullie de film ’10 Things I Hate About You’? Vervang ‘You’ door ‘Food’ en je hebt een food-tag die Laura van Laura’s Bakery en ik samen bedacht hebben. We hadden zin om een nieuwe tag in te vullen, maar ook om die dan zelf te bedenken. Ondanks dat we bloggen over lekker eten hebben we net als ieder ander ook een soort van haat-liefde verhouding met eten. Voor iedereen is dat natuurlijk heel persoonlijk. Zo wil je misschien graag wat kilo’s kwijt, maar houd je te veel van de bourgondische keuken. Wellicht ben je gewoon de zoveelste food-trend beu en verlang je de meeste tijd gewoon naar de oer-Hollandse pot. Omdat eten en je relatie met eten zo persoonlijk is waren Laura en ik van mening dat je deze tag ook op geheel persoonlijke wijze moet invullen. Geen vragen, maar de ruimte om 10 dingen te benoemen die je minder leuk vindt aan alles rondom het begrip eten. Hieronder lees je wat mijn ’10 things I hate about food’ zijn.

1. Te veel keus

Een van mijn grootste ergernissen over eten is de hoeveelheid ervan, of eigenlijk het feit dat je altijd moet kiezen. Je hebt – in de supermarkt en in restaurants – zo veel keus dat ik altijd met een bepaald gevoel van ontevredenheid blijf zitten. Daarom houd ik van tapas, dan kun je veel kiezen en van alles een beetje proeven. Conclusie: ik houd van tapas, want dan heb ik minder last van mijn keuzestress.

2. Witlof

Als ik denk aan de dingen rondom eten die ik niet leuk vind, want ‘haat’ is zo’n groot woord, dan denk ik ook aan wat ik niet lust. Witlof is denk ik wel één van de dingen die ik echt niet weg krijg, in ieder geval tot de laatste keer dat ik het heb gegeten. Ik zie mezelf nou niet graag kokhalzend aan tafel zitten, dus ik heb witlof de laatste 16 jaar vermeden.

3. Meringue en macarons

Met meringue heb ik een echte haat-liefde verhouding en daarom in het verlengde daarvan ook met macarons. Ik vind het ontzettend lekker, maar het is ook meteen een van de lastigste dingen om perfect te krijgen. Ik moet nog steeds eens Italiaanse meringue maken, blijkbaar is die stabieler en daarom perfect voor macarons.

4. Alles in de randstad

Ik woon in Limburg en dat voelt soms beperkend aan. Ik ‘haat’ dat alles rondom eten vooral gebeurt in de randstad en ik soms in een soort van niemandsland lijk te wonen. Ondanks dat ik in een stad woon voelt het dan alsof ik lichtjaren verwijderd ben van alle trends rondom eten. Niet altijd vervelend, want zo voel ik ook geen druk om alle hotspots af te gaan en is dat ook een stuk vriendelijker voor mijn portemonnee. Maar het blijft vervelend dat ik voor ‘trendy’ eten of de lekkerste food festivals ver moet reizen.

5. Ik heb geen honger meer

Heb je dat nou ook dat de zin in eten je vergaat bij de gedachte dat je het eerst moet bereiden? Ik heb dat in ieder geval (vaak) wel. Eigenlijk ben ik gewoon een lui stuk vreten en ben ik misschien wel de enige met dit probleem. Gelukkig ben ik thuis niet de kok, anders zou er nooit iets op tafel staan ’s avonds. En als je je dan afvraagt waarom ik blog over eten… Tja, dat vraag ik mij nu zelf ook een beetje af.

6. Daar krijg ik spijt van

Waarom is datgene wat je het lekkerste vindt vaak het slechtst voor je? Ik kan namelijk niet goed tegen roomsauzen en slagroom, maar tegelijkertijd vind ik roomsauzen lekkerder dan iedere andere saus en is taart zonder slagroom zo saai. Ik kies in de meeste gevallen uiteindelijk voor het eten waar ik later spijt van krijg. Inhouden als het op eten aankomt komt niet voor in mijn woordenboek.

7. Gras is groener bij de buren

Waarom lijken de buitenlandse eetculturen altijd veel interessanter en lekkerder dan die van Nederland. Ik ‘haat’ op vele momenten dat ik in Nederland woon en ik niet kan genieten van eten zoals ze dat in andere landen doen. Het Franse apéritif, de Spaanse tapas of de overdadigheid van de Amerikaanse eetcultuur, ik zou ze allemaal in een doos willen stoppen en mee willen verhuizen naar Nederland. Maar zoals ze zeggen het gras is groener bij de buren, want probeer je die eetcultuur hier uit dan valt die toch altijd tegen.

8. Brownies die geen brownies meer zijn

Noem alsjeblieft iets geen brownie als het ontdaan is van alle ingrediënten die in een brownie zitten. En beweer dan alsjeblieft ook niet dat het de lekkerste brownies zijn. De lekkerste brownies zijn namelijk brownies zoals brownies bedoeld zijn. Ik ‘haat’ dus voornamelijk de bewering dat iets net zo lekker is of hetzelfde smaakt als het origineel, terwijl we allemaal weten dat dat niet zo is. Het kan ook lekker zijn, maar het zal nooit zo smaken als echte brownies.

9. Zag er beter uit op het plaatje

Soms kun je je zo verheugen op iets, omdat het er zo lekker uitziet (op een plaatje) of omdat iedereen er laaiend enthousiast over is. Je verwachting is torenhoog en dat is nooit goed. Dat ‘haat’ ik dus best wel. Je neemt vol verwachting een hap en het gevoel dat het eten je geeft is ‘mwah’.

10. Niets in huis

Ken je dat gevoel dat je kast vol ligt met leuke kleding, maar je bij hoog en laag kunt beweren dat je niets hebt om aan te trekken? Nou, dat heb ik dus ook met eten. Hele kasten vol eten en dan toch dat ene missen waar je zo’n zin in hebt. Vooral een probleem als ik zin heb om te snaaien. Wekenlang lagen de Tony’s Chocolonely repen opgestapeld in mijn voorraadkast. Ik at ze niet en heb ze uiteindelijk aan mijn kraamvisite voorgeschoteld. Nu de kast leeg is lijk ik alleen maar zin te hebben in die chocoladerepen. Verschrikkelijk!

Dit was mijn lijst van dingen die ik ‘haat’ rondom eten. Ik heb deze natuurlijk ingevuld met een grote knipoog en ‘haat’ blijft ook een te groot woord voor zoiets als eten. Toch vond ik het wel leuk om dit soort irritaties eens te uiten en te laten zien dat, hoe zeer ik ook van eten houd, er genoeg dingen aan eten zijn die mij niet aanstaan. Zoals gezegd vulde Laura ook haar lijstje in, dus snel klikken als je daar ook benieuwd naar bent.

Mocht jij je herkennen in een aantal van mijn punten of zelf een top 10 hebben dan mag je dit vooral delen in de reacties. Heb je zelf een blog? Dan vinden wij het erg leuk als je de tag overneemt. Vergeet dan niet om een linkje te plaatsen naar onze ’10 things I hate About Food’ tags en het ons te melden, zodat we jouw lijst ook kunnen lezen.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

10 Reacties

 • Oeh! Sommige zijn echt herkenbaar! Ik ga eens even goed verzinnen voor een lijstje.

  Reageer
 • Whahahhaha nummer 10 is zo herkenbaar 😀

  Voor meringue heb ik eens van iemand een super recept gehad: mislukt zelfs bij mij niet!

  Ook ben ik erachter gekomen dat niet iedere trend nou echt lekker is of WOW effect geeft. foodtruck festival: ik vind die ouderwetse busjes/auto’s en bakfietsen geweldig!! maar wat ze maken en of ik dat bijzonder lekker vindt: nou nee

  Tapas heb ik ooit is bij cubanita gegeten: of dat de keuken er precies die dag geen zin in had: alles was of uit de vriezer gehaald of zo simpel in elkaar gezet dat ik dat zelfs beter kan.Ik bedoel, de kipstukjes in zoete honingsaus was nog viezer dan bij de mac vandaan: serieus!

  Nummer 5 vind ik wel apart/humorvol: iets bereiden of maken is toch het leukste wat er is? behalve als je baksel dan totaal mislukt is, oké dan heb je een punt maar voor de rest 😀

  Reageer
  • Bakken vind ik ook leuk, maar gewoon voor de snelle honger iets maken. Nee daar ben ik echt te lui voor. Verder is Cubinata gewoon een keten en versta ik dat niet onder hotspot/trendy food ?

   Reageer
   • Zo had ik het over Cubanita nog niet bekeken, opeens valt alles op zijn/haar plek 🙂

    Reageer
 • Met veel plezier gelezen en ja…veel is herkenbaar. Punt 4 bv…ook ik ben van Limburg en alles is zooo enorm ver weg. Je moet haast een wereldreis maken voor de leuke dingen.
  Liefs, Bianca

  Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *